Prima zi de gradinita este un moment extrem de important pentru o familie, parintii abia isi pot stapani emotiile, iar micutul are de-a face cu o schimbare radicala in viata, un nou colectiv, noi reguli si noi indatoriri. Un motiv de ingrijorare inainte sa inceapa gradinita este reprezentat de sanatatea copilului, deoarece este stiut faptul ca micutii contacteaza imediat afectiunile celorlalti copii din colectivitate.
Toti parintii isi fac griji in legatura cu momentul in care il vor lasa pe micut singur la gradinita in grija educatoarei.
Oare va plange? Oare se va adapta usor? Oare isi va face prieteni? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care ii trec prin minte oricarui parinte atunci cand cel mic incepe gradinita, iar o grija in plus este sanatatea celui mic, care va fi pusa la incercare in primul an cu siguranta.
Se spune ca odata ce incepe gradinita incep si problemele de sanatate. Bolile copilariei, racelile si virozele sunt foarte frecvente in primul an si, chiar daca pentru niciun parinte nu e usor sa-si vada copilul chinuit de aceste afectiuni, ele sunt normale si, daca sunt tratate corect nu sunt motive de ingrijorare.
Chiar si daca are un sistem imunitar de fier, copilul tot va mai avea cateva episoade de tuse sau febra in primul an de gradinita, insa poti micsora frecventa lor si sansele sa se agraveze, asigurandu-te in permanenta ca organismul celui mic dispune de instrumentele necesare pentru lupta impotriva acestor afectiuni, iar imunitatea se cladeste pas cu pas, in timp. Colectivitatea nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea copilului, ci mai mult un antrenament pentru ea.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua