Afla care este elementul din copilarie care ii influenteaza pe cei mici la maturitate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Afla care este elementul din copilarie care ii influenteaza pe cei mici la maturitate

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Afla care este elementul din copilarie care ii influenteaza pe cei mici la maturitate
elementul din copilarie
Credit foto: Depositphotos.com

De ce are nevoie un copil pentru a creste si a se dezvolta armonios si a ajunge la maturitate un om cu incredere de sine?

Care metoda de educatie este mai buna?

Trebuie interzis televizorul? Cat de mult conteaza orarul de somn? La toate aceste intrebari au incercat sa raspunda cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, in dorinta de a descoperi care este elementul cel mai important de care au nevoie copiii la maturitate. La studiu au participat 243 de copii, de la nastere pana la implinirea varstei de 32 de ani. In prima etapa a studiului (42 de saptamani) au fost urmarite elemente precum hranirea, jocul, interactiunea cu parintii. In perioada copilarie-adolescenta s-au urmarit interactiunile copiilor cu ceilalti colegi, notele de la scoala si evaluarile profesorilor. Urmatoarele doua etape au fost la 20 de ani si, respectiv, la 30 de ani si s-au urmarit elemente precum relatiile de cuplu si performantele academice.

Citeste si: 5 lucruri NEOBISNUITE pe care le faci daca ai suferit o TRAUMA in copilarie

Studiul a fost publicat in jurnalul Child Development, iar concluziile lui sunt uimitoare.

In primii ani de viata copilul are nevoie de foarte multa atentie si de gingasie si blandete din partea parintilor. Cu cat sunt mai privati de aceste lucruri, cu atat mai greu le va fi copiilor sa-si dezvolte abilitati sociale si academice la maturitate. Potrivit cercetatorilor, copiii ai caror parinti i-au tratat cu atentie, cu dragoste, in spiritul educatiei pozitive, au avut o baza de dezvoltate mai solida, au exploatat cu mai multa atentie mediul inconjurator, au capatat mai multa incredere de sine si mai multe cunostinte.

Participantii ai caror mame au fost intruzive, ostile si mai putin sensibile in primii ani de viata ai copilului aveau note slabe la scoala si mai putine interactiuni cu colegii. Ca adulti, nivelul educational nu era foarte ridicat si aveau probleme in a mentine o relatie de cuplu armonioasa si functionala, a mentionat Lee Raby, coautor al studiului.

De partea cealalta, participantii care s-au bucurat de iubirea mamei au avut mai mult succes in cariera. Relatiile lor de cuplu erau stabile si cu un nivel ridicat al angajamentului, loialitatii si intimitatii.

Nu rata nici: 18 obiceiuri problema din copilarie care ne afecteaza vietile in prezent

foto: Depositphotos.com

Data articol: 14/11/2022