Să recunoaștem: copiii noștri au zile când ar scoate chiar și un sfânt din răbdări. Sunt acele zile în care îți vine să ieși din casă și să te plimbi ore în șir, sperând că atunci când vii înapoi îl vei găsi pe cel mic adormit și toate lucrurile rezolvate ca prin minune. Așa că, știind cum reacționezi cu unul singur, de multe ori o înțelegi pe educatoarea care trebuie să aibă grijă de 10- 20 de prichindei dezlănțuiți. Totuși, sunt și situații în care nu te poți abține să nu te întrebi: „Nu cumva educatoarea nu îl place pe copilul meu?” Dacă mai multe dintre semnele de mai jos se verifică, s-ar putea să ai dreptate în presupunerile tale.
Educatorii sunt și ei oameni, așa că nu te poți aștepta să iubească fiecare copil cu care lucrează.
Probabil că majoritatea au copii pe care îi consideră mai simpatici sau mai ușor de abordat, se entuziasmează de o fețișoară mai drăgălașă sau de un răspuns mai năstrușnic. Dar, chiar dacă nimeni nu poate fi complet imparțial, această profesie- care ar trebui să fie și o vocație- necesită multă atenție și finețe în modul în care tratezi orice copil, indiferent de părerea ta despre el. Pentru că modul în care te porți cu un copil îl poate marca pe o perioadă îndelungată și îi poate afecta încrederea și stima de sine. De aceea, ca părinte, trebuie să cântărești dacă observațiile și plângerile educatoarei față de copilul tău sunt îndreptățite sau dacă nu cumva sunt semne că nu îl place pe cel mic. Iar în cazul înc are te convingi că într-adevăr nu-l prea are la inimă, este bine să iei câteva măsuri, pentru a nu periclita sănătatea emoțională a copilului tău.
Iată câteva semne care te pot pune pe gânduri:
Educatoarea are mereu plângeri și reclamații
Este adevărat că pot fi reale și îndreptățite. Dar, atunci când se referă la lucruri minore, prezentate în mod exagerat sau când afli că ești cea mai sunată mămică din grupul de la grădiniță, este un semn de întrebare.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2KZcIyc