15 intrebari pe care sa le pui copilului tau ca sa aiba o atitudine pozitiva - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

15 intrebari pe care sa le pui copilului tau ca sa aiba o atitudine pozitiva

 

  1. Dintre prietenii tai, cine iti place cel mai mult si de ce?

Compania are un impact major asupra starii de spirit. Daca tii in jurul tau oameni cu atitudine negativa, cu siguranta vei fi influentat. De aceea, copiii trebuie incurajati sa-si faca prieteni care au o atitudine pozitiva, iar acest tip de intrebare ii face pe copii sa isi aleaga prietenii si in functie de acest criteriu.

 

 

  1. Presupunand ca vei fi faimos cand vei fi mare, pentru ce crezi ca vei fi faimos?

Intreabarea aceasta ii transpune pe copii in perspectiva ca vor avea succes. Succesul pentru unii copii poate insemna bani, pentru altii faptul ca vor avea o meserie pe care acum o considera cea mai potrivita pentru ei.

 

 

  1. Ce ai schimba la lume, daca ai putea?

Cercetatorii spun ca anticiparea experientelor pozitive aduce mai multa fericire decat experienta insasi. Atunci cand copilul stie sa faca diferenta ca maine nu este azi si ca azi poate avea oportunitatea de a schimba ziua de maine, va invata ca schimband la el ceva poate contribuie la schimbarea in bine a lui si a lumii in general.

 

 

  1. Cum crezi ca poti ajuta pe cineva azi?

Cercetatorii spun ca actul de a oferi elibereaza in creier endorfine si oxitocine. Dincolo de aceasta latura chimica, invatandu-l pe copil sa fie generos, el va sti sa aprecieze mai mult pe ceilalti, sa-si dezvolte empatia si sa constientizeze valoarea si puterea grupului.

 

 

  1. Daca ar fi sa dai o regula pe care toata lumea sa o respecte, care ar fi acea regula?

Aceasta intrebare le atrage atentia copiilor ca traim intr-o lume care are reguli si reglementari ce trebuiesc respectate ca lucrurile sa nu o ia razna. Regulile nu inseamna pedepse ci ajuta la o mai buna interactionare. Scolile au regulile lor, pe strada sunt reguli de circulatie, companiile au regulament de ordine interioara, oamenii au propriile reguli si valori de conduit si morala.

 

 

Sursa: lifehack.org.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/06/2017