Lacurile de la Ocna Sibiului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Lacurile de la Ocna Sibiului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Lacurile de la Ocna Sibiului
Lacurile de la Ocna Sibiului

De câte ori ai stat şi te-ai gândit că nu ştii unde să mai mergi şi ce să mai faci ca să te bucuri de câteva zile libere? Azi vin cu o veste bună. Lacurile de la Ocna Sibiului s-au deschis pe 1 iunie, iar în primul weekend sute de turişti s-au bucurat de vremea frumoasă şi beneficiile apelor sărate şi terapiilor cu nămol. O să-ţi povestesc în continuare despre acest loc miraculos din munţi şi cât costă să te bucuri de el.

Mai multe locuri de vizitat din tara noastra si nu numai gasesti in sectiunea Vacante. Click aici.

Lacurile de la Ocna Sibiului

Lacurile naturale de la Ocna Sibiului se găsesc la numai 15 kilometri de oraşul Sibiu şi sunt ideale pentru cei care vor să se bucure de plajă şi apă fără să mai bată drumul până pe litoral. Nu degeaba staţiunea este supranumită Litoralul Ardealului!

Sunt 12 lacuri funcţionale în zonă, iar apa sărată şi nămolul de aici sunt folosite în tratamente diverse, în special dedicate afecţiunilor reumatice, neuromotorice şi chiar ginecologice.

Lacul fără fund s-a format pe locul fostei saline Francisc Grube şi, în mod evident, nu este fără fund, ci are 34 de metri adâncime. A fost declarat monument al naturii şi se numără printre preferatele turiştilor datorită fenomenului accentuat de heliotermie, capacitatea de a păstra mai mult timp căldura înmagazinată în apă.

Lacul Ocniţa este şi mai adânc – 83 de metri – şi este unul dintre cele mai căutate datorită suprafeţei sale generoase, de aproape 7.500 de metri pătraţi. Cel mai adânc lac este însă Avram Iancu sau Ocna Pustie, format pe locul fostei saline Fodina Maior. Cu o adâncime de 132,5 metri, acesta este considerat cel mai adânc lac antropogen din ţară. Tot aici se mai găsesc Lacul Rândunica (Sf. Ioan), Lacul Brâncoveanu – cel mai sărat dintre cele din Ocna Sibiului, Lacul Auster, Lacul Gura Minei, Lacul Balta cu Nămol – aici se găseşte un strat generos de nămol folosit în diverse tratamente, Lacul Verde – cel mai puţin sărat şi Lacul Negru.

Citește cât costă intrarea și ce poți face aici pe LIFE.ro!

Foto

Data articol: 21/06/2021