Cum sa cresti legume in casa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa cresti legume in casa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Cum sa cresti legume in casa
Cum sa cresti legume in casa
Credit foto: Depositphotos.com

Chiar daca a venit iarna asta nu inseamna ca nu mai poti consuma legume proaspete. Exista, intotdeauna, posibilitatea de a te ocupa de gradinarit intr-un spatiu inchis. Da, este posibil sa cresti legume in casa in timpul lunilor friguroase de iarna. Totusi, aceasta nu este chiar cea mai usoara forma de gradinarit si nici nu ar trebui sa te astepti la recorlte bogate.

Cele mai mari provocari ale cresterii legumelor in interior sunt lumina slaba si lipsa insectelor si a vantului necesare polenizarii.

La punctele pozitive poti trece faptul ca poti controla apa, solul si fertilizarea. Din nefericire bolile si daunatorii pot ajunge si la legumele din interior insa cum plantele se afla mereu in ochii tai poti rezolva problemele inainte ca ele sa se agraveze.

Cateva sfaturi pentru cresterea legumelor in casa

– foloseste sol de calitate;

– ghivecele ar trebui sa aiba un sistem bun de drenaj si sa se potriveasca unei legume anume;

– lumina soarelui care vine pe fereastra nu este suficienta cu atat mai mult cu cat ziua este foarte scurta. Tocmai de aceea, ar trebui sa gasesti o modalitate de a suplimenta lumina;

– nu apropia prea mult plantele de o sursa de caldura intrucat s-ar putea usca.

Opt legume pe care le poti creste la infinit in casa ta!

Iata legumele pe care le-ai putea creste in casa si cum le poti ingriji.

Morcovi

Sunt foarte usor de crescut in interior. Cei mai mici sunt cel mai usor de ingrijit: nu au nevoie de prea mult spatiu si se maturizeaza rapid.

Cheia pentru o germinare buna este sa mentii solul umed. Planteaza semintele in sol, insa nu le acoperi cu prea mult pamant care sa impiedice germinarea (care ar trebui sa aiba loc in doua saptamani). Maturizarea lor depinde de varietatea de morcovi pe care ai ales-o.

Usturoi verde

Usturoiul are nevoie de o anumita temperatura pentru a forma bulbii, insa poti obtine usor partea verde de deasupra. Nu iti trebuie un container foarte mare in care sa pui cateii de usturoi. O adancime de aproximativ 10 cm ar trebui sa fie suficienta. Planteaza cateii la aproximativ 2,5 cm adancime si uda-i regulat. Acestia vor inmuguri in aproximativ o saptamana. Lasa-i sa creasca suficient de mari pentru a-i putea taia si utiliza in bucuatarie. Cand ai taiat frunzele verzi de la un catel de usturoi, este timpul sa plantezi altul nou, pentru ca nu vei avea o calitate la fel de buna de la urmatoarea „recolta” a acelorasi catei de usturoi plantati.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/01/2024