Grădina sau curtea ta poate deveni cu ușurință un colț de rai, cu ajutorul florilor. Culoarea și parfumul florilor de grădină te introduc într-o atmosferă de relaxare și bună dispoziție, iar specialiștii flowertime.ro te vor îndruma cu sfaturi pentru alegerea unor plante rezistente, de florile cărora să te bucuri timp îndelungat.
Cele mai apreciate flori de grădină sunt cele perene, deoarece nu trebuie înlocuite an de an.
Iată câteva flori perene de care să ții cont atunci când vrei să redecorezi curtea:
1. Gazania, cu flori asemănătoare margaretelor, înflorește de la sfârșitul lunii mai până la primul îngheț. Udați săptămânal sau la nevoie și îndepărtați periodic florile uscate. Astfel, vă veți bucura de florile ei un întreg sezon decorativ!
2. Lavanda se pretează pentru a decora stâncăriile ori pentru o bordură. Lavanda creează contraste cromatice spectaculoase împreună cu celelalte specii recomandate.
3. Echinacea purpurea este renumită pentru proprietățile medicinale, însă o apreciem și pentru calitățile ornamentale ca floare perenă cu flori ce rezistă toată vara. Echinacea se plantează în soare direct, însă rezistă cu bine și la umbră.
Arbuștii floriferi se pretează în special grădinilor mai voluminoase. Mentenanța lor este minimă, fiind și mai rezistenți la ger și secetă.
4. Arbustul fluturilor (Buddleja) este un arbust exotic originar din China. Arbustul fluturilor rezistă la poluarea cu fum din orașe. Mirosul florilor este atât de puternic, încât reprezintă un magnet pentru fluturi.
5. Trandafirii se prezintă sub forma a numeroase specii și varietăți cu caracteristici diferite legate de înflorire, flori simple sau duble de diverse culori. Rosa spp. rezistă și se dezvoltă bine în marile orașe.
6. Hortensia cu panicule (Hydrangea paniculata Anabelle) rezistă chiar și în plin soare, tolerând perioadele de secetă și preferând umiditatea moderată.
Plantele cățărătoare sunt cele mai folositoare pentru a acoperi zonele inestetice din grădină. Acestea sunt considerate esențiale pentru spațiul verde, deoarece, pe lângă decorul deosebit pe care îl realizează, pot crea locuri umbrite și răcoroase. Fie că sunt utilizate pentru a acoperi ziduri, garduri sau pereți inestetici, aceste plante cățărătoare se pot adapta cu ușurință oricăror condiții de mediu.
Florile cățărătoare care te vor ajuta să creezi un colț de rai din grădina ta sunt:
7. Trompeta cățărătoare (Campsis radicans) – o plantă care oferă o notă exotică grădinii având flori de care te poți bucura pe toată durata verii, până toamna târziu. Se dezvoltă foarte rapid, întinzându-se pe un spațiu foarte mare.
8. Glicina (Wisteria sinensis) – un arbust cățărător, care crește repede, înflorește vara, are flori spectaculoase și delicat parfumate. Wisteria sinensis ajunge la maturitate în șase ani și preferă solurile bine drenate, fertile. Are nevoie de multă lumină pentru a înflori.
9. Clematitele (Clematis spp.) sunt cultivate pentru a forma perdele de verdeață și sunt o soluție excelentă pentru decorarea grădinii. Clematis are o creștere rapidă și poate atinge înălțimi de 10 metri. Clematis este rezistentă față de factorii de vegetație.
Atunci când alegi florile perene potrivite pentru grădină, ține cont de cerințele plantelor față de factorii de lumină, sol, umiditate și temperatură, pentru ca acestea să formeze un tot unitar durabil.
Sursa foto: flowertime.ro
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?