Folositi metode contraceptive!
“Un lucru important de retinut este ca femeia care alapteaza sau careia ciclul menstrual nu i-a revenit la normal, poate totusi sa ramana insarcinata, pentru ca ovulatia a revenit la normal. Este recomandat deci, sa fie folosite metode contraceptive. Pilulele contraceptive pot fi administrate dupa sfatul medicului, precum si combinatiile de estrogen cu progesteron. Trebuie evitata folosirea steriletului vaginal, deoarece poate cauza formarea cheagurilor de sange”, declara sexologul Gabriela Marin.
Faceti exercitii pentru reintarirea muschilor vaginali!
“Din cauza slabirii muschilor vaginali, multe cupluri nu mai gasesc sexul la fel de placut ca inainte de nastere. Femeile pot face exercitiile Kegel (contractia ritmica a muschilor perineali – pubococcigieni) care contribue, la revenirea muschilor vaginali”, mentioneaza sexologul.
Adoptarea unei diete echilibrate
“Noile mame ar trebui sa aiba o dieta echilibrata, sanatoasa si un consum adecvat de lichide. Ingrijirea propriului corp trebuie sa fie considerata la fel de importanta ca ingrijirea copilului. Atentia trebuie indreptata catre starea de sanatate si odihna. Toate acestea pot ajuta la o recuperare mai rapida a mamei, cuplul regasindu-si astfel intimitatea sexuala pierduta. Revenirea la viata sexuala normala nu trebuie grabita. A fi mama este dificil, iar femeia trebuie sa beneficieze de tot timpul necesar pentru a integra aceasta schimbare extraordinara aparuta in viata sa”, conchide sexologul Gabriela Marin.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua