4 semne surprinzatoare ca ai nevoie de terapie de cuplu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 semne surprinzatoare ca ai nevoie de terapie de cuplu

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 4 semne surprinzatoare ca ai nevoie de terapie de cuplu
nevoie de terapie de cuplu

Te-ai intrebat vreodata ce este normal intr-o relatie de cuplu si care este semnalul care iti indica faptul ca ar trebui sa apelezi la specialisti? Daca aceste doua probleme nu-ti dau pace atunci iata 4 semne surprinzatoare ca ai nevoie de terapie de cuplu.

  1. Tratezi urat animalul familiei

Confesiune: „In lunile de dinainte ca eu si fostul sot sa mergem la un terapeut de cuplu am tratat cu duritate pisica. De asemenea, urlam cand vedeam mancare stricata sau reclamele de la televizor”. Se pare ca nemultumirea, in general, si o casnicie nefericita merg pana in mana. „E mai usor sa dai vina pe alte persoane sau situatii decat pe jumatatea ta care, cel putin la prima vedere, nu doreste sa schimbe nimic”, explica Michele Weiner-Davis, specialist in terapia de cuplu. Supararea nu este singurul semn care indica faptul ca relatia incepe sa scartaie. “Orice schimbare a obiceiurilor tale – sa mananci mai mult, sa dormi mai putin, sa plangi, sa fii obosit – poate arata ca intre tine si jumatatea ta lucrurile nu merg asa cum ar trebui. Chiar si daca tu nu vezi, inca, ca sotul/sotia ta este problema”, conchide Michele Weiner-Davis.

  1. Inima ti-ar putea spune ceva (la propriu)

Un studiu nou sugereaza ca neintelegerile cu partenerul poate avea consecinte teribile pentru inima. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Utah persoanele care cred ca au un partener pe care se pot baza in orice situatie au un sistem cardiovascular mai sanatos. Oamenii de stiinta au apelat la tomografia computeriazata pentru a-si demonstra concluziile.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 31/03/2020