Tratamente naturiste. Miracolul verde din grădină. 12 acțiuni benefice pentru sănătate ale mărarului
Condimentul aromat de origine mediteraneană, prezent cu prisosință în grădinile noastre și utilizat frecvent în bucătărie, este considerat în tradiția populară un simbol al vitalității, fiind utilizat în diferite tratamente naturiste. Efectele sale benefice au fost menționate de egipteni încă de acum 5000 de ani.
Mărarul, căci despre el este vorba, este unul dintre condimentele-minune, cu proprietăți curative nebănuite. Semințele și frunzele de mărar cu valoare medicinală incontestabila, conțin ulei volatil între 2,5-4% calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C. Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvona (un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului și chimenului), substanță cu un puternic efect anti-cancerigen.
În trecut, mărarul era folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie. În prezent, studiile proprietăților acestui condiment dezvăluie o multitudine de întrebuințări ale acestuia în beneficiul sănătății.
Proprietǎţile digestive, antispastice, antiinflamatorii şi diuretice, fac din această verdeață un panaceu. Mǎrarul poate lupta împotriva dispepsiei nervoase, poate reduce febra, opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare și îmbunătățește tonusul general. Este indicat ca mărarul să se consume crud datorită efectelor sale antioxidante pentru organism.
Iată care sunt proprietățile curative ale acestei mirodenii, menite să vă convingă să îl consumați cât mai des:
1. Calmează durerile abdominale
Mărarul acționează foarte eficient stimulând toate funcțiile intestinale și are un puternic efect antispastic. Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze și scutește nou-născutul de colici.
Citește mai mult despre folosirea mărarului în TRATAMENTE NATURISTE
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!