Paraziții intestinali conviețuiesc cu noi fără să știm - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Paraziții intestinali conviețuiesc cu noi fără să știm

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Paraziții intestinali conviețuiesc cu noi fără să știm

Deoarece nu întotdeauna își manifestă prezența, paraziții intestinali pot trăi în noi ani de zile. Stau în tractul nostru digestiv, fără să știm. Și favorizează apariția unor afecțiuni precum cefaleea, flebitele, trombozele venoase și chiar a șocului anafilactic.

Paraziții intestinali sunt organisme vii care trăiesc în interiorul unor “gazde” de origine umană sau animală. Cele mai răspândite infecții parazitare afectează peste 30% din populația lumii. Acestea sunt giardioza, ascaridioza, oxiuraza și trichineloza.

Cum apar paraziții intestinali

Consumul de carne crudă sau insuficient preparată, fructele și legumele nespălate, igiena precară și sistemul imunitar slăbit sunt principalele cauze ale apariției infecțiilor parazitare. Ouăle paraziților, înghițite odată cu apa sau alimentele contaminate, ajung în intestinul subțire. Sub influența sucurilor intestinale, se transforma în larve. Apoi străbat peretele intestinal și trec în colon sau, transportate de sânge, ajung în ficat, stomac sau plămâni. Deoarece infecțiile parazitare pot fi asimptomatice, se recomanda vizitele perioadice la doctor si efectuarea seturilor de analize obligatorii.

 

Cine sunt inamicii principali

Giardioza ii afecteaza deopotriva pe copii si pe adulti, prin inghitirea de alimente infestate cu chisturi de Giardia Lamblia. In intestin, aceste chisturi se transforma in larve si se prind de mucoasa intestinala cauzand diaree, malabsorbtie, greturi si varsaturi.

 

Citeste continuarea pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.

Cuvinte cheie:
Data articol: 01/08/2016