Chiar dacă nu este pe deplin recunoscută de comunitatea știinţifică, terapia cu magneţi a fost practicată din cele mai vechi timpuri. Era folosită în Antichitate în Egipt, India, China și Grecia. Se spune că regina Cleopatra purta un talisman magnetic pentru a-și păstra tinereţea și frumuseţea. Regina Elisabeta I, care suferea de artrită, se trata tot cu ajutorul magneţilor. Aceștia erau foarte populari în vremea lui Mozart, celebrul compozitor fiind și el un adept al acestei terapii.
„Boală” modernă
„Sindromul absenţei câmpului magnetic” a fost descris prima dată de un medic din Tokio în anul 1976. Acesta a observat că simptomele sunt: oboseală generală, stres, insomnie, dureri de cap, dureri de articulaţii și la coloana vertebrală, dereglări ale digestiei, probleme ale circulaţiei sangvine. Trăind într-o lume tehnologizată, în orașe, între betoane și asfalt, în blocuri, la înălţime, pierdem legătura cu magnetismul terestru, fapt dăunător pentru sănătate.
Acţiunea vindecătoare a magneților
După ce, în urmă cu câţiva ani, Nicu Ghergu a purtat numai câteva ore o brăţară magnetică și s-a convins de eficienţa ei, a vrut să afle mai multe despre acest tip de terapie. A fost convins de eficacitatea ei și a început să studieze mai mult despre ce presupune tratamentul cu ajutorul magneţilor. În timp, a adăugat această metodă celor pe care le practica deja (reflexoterapie și masaj). Terapeutul ne-a explicat că polul nord al magnetului „calmează durerea, diminuează inflamaţiile, înlătură inflamarea și îmbunătăţește metabolismul. Celălalt pol activează circulaţia sangvină, intensifică inflamarea și accentuează durerea, dar orice durere, ca să treacă, trebuie puţin accelerată”, spune terapeutul.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025