Shop
Ultimele 100 de articole

Grupele de sange: Afla ce nu stii despre tine in functie de ce grupa sangvina ai

14 iunie 2017, , Vizualizări:
grupe de sange - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - blood-1968457

Cum gestionezi stresul in functie de grupele de sange

Grupa de sange A: Sunt sensibile la un nivel crescut de cortizol, care se recupereaza greu dupa perioade stresante. Se pot calma consumand apa.

Grupa de sange B: Sunt oameni calmi, dar cand ajung la limita sunt adevarati vulcani. Se pot calma cu exercitii de respiratie.

Grupa de sange 0: Sunt persoane care explodeaza atunci cand sunt nervoase. Se pot calma prin exercitii de vizualizare a ceva linistit.

Grupa de sange AB: Sunt oameni care gestioneaza foarte bine stresul, insa se pot frustra. Plimbarile ii ajuta sa se elibereze tensiunea acumulata.

 

 

Grupele de sange si partenerul

Grupele de sange mai pot fi impartite intr-un alt sistem pe baza antigenilor. Asa apar grupele de sange cu RH negativ sau RH pozitiv.

Grupele cu RH pozitiv au antigen D, grupele cu RH negativ nu au antigenul D.

In sarcina, RH-ul este foarte important intrucat, incompatibilitatea dintre parinti la nivel de RH pot genera probleme de conceptie si de dezvoltare corespunzatoare a fatului.

Cand femeia insarcinata are RH negativ, iar tatal bebelusului are RH pozitiv, aceasta trebuie sa primeasca o injectie denumita RhoGAm au Rho (D) in a 28 saptamana de gestatie si in maximum 72 de ore de la nastere pentru ca organismul femeii sa nu dezvolte anticorpi impotriva bebelusului. Injectia actioneaza ca un vaccin si impiedica organismul mamei sa considere fetusul un inamic pe care sa-l atace si sa-l distruga. Injectia de dupa nastere protejeaza femeia la sarcinile ulterioare.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.