O anexită nu trebuie ignorată, chiar dacă e considerată „boală femeiască” obișnuită. Inflamația trompelor e cauzată de bacterii ce se pot lua pe cale sexuală și, netratată corespunzător, duce la infertilitate.
Anexita este una dintre bolile periculoase pe termen lung. Durere de burtă, menstruație mai abundentă și mai îndelungată, câte o durere la contactul sexual, toate se trec ușor cu vederea. Le considerăm banale și chiar firești, mai ales dacă apar pe perioada vacanței, după ore petrecute în apa mării sau la piscină. Nimic mai greșit! Astfel de manifestări pot semnele unei boli grave, de care pot ajunge să sufere 4 din 5 femei active sexual.
De ce se inflamează trompele?
Despre bolile inflamatorii pelvine se tot vorbește. Iar anexita este una dintre ele. Afectează atât trompele, cât și ovarele. Microbii sunt de vină pentru apariția ei, mai exact germenii aerobi și anaerobi. Viața sexuală activă, schimbarea frecventă a partenerilor, dispozitivele intrauterine sau steriletul sunt cele mai frecvente cauze ale infecției cauzatoare de inflamație. În timpul menstruației mucusul cervical nu mai poate juca rolul de barieră împotriva bacteriilor. Așa că acestea reușesc să ajungă mult mai adânc, în tractul genital superior. Și spermatozoizii conduc cu ușurință agenții infecțioși care se fixează pe ei în timpul contactului.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua