În mediul științific, prafului din casă i se spune „arhiva de poluare din interior“ deoarece contaminanții se acumulează de-a lungul timpului în el. Praful comun din casă este un mix complex de reziduuri ale animalelor de companie, spori fungici, sol și excremente aduse în casă prin talpa încălțărilor.
Praful din casă nu este expus umezelii și soarelui, elemente care, în mod firesc, ar ajuta la descompunerea acestor elemente chimice, așa că acesta devine un factor care poate amenința starea de sănătate a celor care locuiesc în casă dacă nu se iau măsuri de prevenție. Mai mult, studii numeroase au arătat că mediul interior conține niveluri mai ridicate de toxicitate decât se găsesc afară. E vorba de chimicalele pe care le elimină aparatele electronice în procesul lor firesc de degradare, fumul de țigară la mâna a doua, vopseaua de pe pereți sau alte componente volatile.
De aceea, dacă putem controla gradul de poluare din interiorul locuinței, putem să influențăm pozitiv starea de sănătate a celor care locuiesc în ea. Există mai multe moduri concrete prin care putem face asta:
- Înarmează-te cu un aparat de aer condiționat performant
Puțini sunt cei care știu că un aparat de aer conditionat performant nu ține sub control doar temperatura; folosirea lui rațională ține departe poluarea, filtrează aerul și controlează nivelul prafului din casă, a polenului și, implicit, scade șansa declanșării alergiilor, a crizelor de astm și a bolilor respiratorii asociate poluării.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro