Eczema poate să apară în orice moment al anului, dar sezonul de iarnă poate agrava sau provoca apariția eczemelor. Află cum tratezi eczema care se agravează iarna prin metode naturale!
Eczema sau dermatita atopică este o boală cronică a pielii. Simptomele sunt mâncărime severă (mai ales noaptea), zone de piele uscată, de culoare roșie până la gri-maronie, mici umflături care pot scurge lichidul dacă sunt zgâriate. Aceste simptome tind să se agraveze iarna. De aceea, este important să știi cum tratezi eczema care se agravează iarna prin metode naturale.
Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Menține o temperatură constantă
Pielea tinde să reacționeze la schimbări bruște de temperatură, în special în timpul iernii. De exemplu, atunci când vii de afară într-o zi rece de iarnă și intri într-o casă unde e temperatura mare sau invers. Schimbarea bruscă a temperaturii contribuie la senzația de piele uscată și senzație de mâncărime. Acest lucru poate agrava simptomele eczemelor.
Este foarte util să menții o temperatură constantă, pe cât posibil. Nu încălzi prea tare casa. Atunci când ieși afară, îmbracă-te în straturi pe care le poți adăuga sau scoate, în funcție de temperatură, pentru a preveni supraîncălzirea corpului și a pielii.
Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Folosește un umidificator
Umiditatea tinde să rămână scăzută în casă timpul iernii. Pe măsură ce temperatura scade, umiditatea din aer crește. Totuși, sistemele de încălzire centrală încplzesc aerul în întreaga casă și usucă aerul interior. Acest lucru poate duce la apariția eczemelor.
Ar trebui să păstrezi casa la o temperatură confortabilă, nici prea cald, dar nici rece, cu un nivel de umiditate cuprins între 45 și 55% pentru a vă împiedica uscarea pielii. Dacă umiditatea din locuința ta este prea scăzută, utilizează un umidificator sau pune pe calorifer proasoape ude.
Cum tratezi eczema care se agravează iarna. Aplică frecvent o cremă hidratantă
Cremele hidratante sunt esențiale în orice moment al anului. Dar, în timpul iernii, trebuie să utilizezi un strat gros și să îl aplici frecvent. Folosirea unei creme hidratante potrivit este una dintre cele mai bune modalități de a face față erupțiilor.
O altă opțiune pe care o poți încerca este uleiul de migdale. Acesta te ajută să menții pielea hidratată câteva ore.
Când utilizezi o cremă hidratantă, acordă o atenție deosebită mâinilor și feței, deoarece acestea sunt cel mai adesea expuse la aerul uscat și rece. Cel mai bine este să aplici crema hidratantă săi uleiul după duș sau baie, atunci când pielea este încă umedă.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro