Cum sa iti protejezi copilul de muscatura de capusa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa iti protejezi copilul de muscatura de capusa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum sa iti protejezi copilul de muscatura de capusa
muscatura de capusa copii
Muscatura de capusa reprezinta o problema des intalnita la debutul sezonului cald, in special datorita pericolului de transmitere al bolii Lyme. In ce mod poti preveni muscaturile de capusa la copii, precum si sfaturi pretioase in acest sens de la specialisti vei afla chiar aici.
Informatii despre muscatura de capusa si prevenirea acesteia
O primavara lunga poate determina perioade mai lungi de reproducere in cazul capuselor. Desi capusele de lemn si cele ale cainilor sunt cele mai comune, capusele caprioarele sunt cele mai problematice deoarece pot transmite boala Lyme, o infectie care afecteaza pielea, articulatiile, sistemul nervos si chiar organele interne. Acest soi de capuse au nevoie de 36 ore pentru a transmite bacteria Lyme. Aflate in stadiul matur nu sunt pline cu sange, avand dimensiunea unei seminte de susan; femelele sunt de obicei de culoare rosie-portocaliu cu un punct maroniu, iar masculii au intreg corpul de culoare maronie.
Dupa ce copiii se joaca afara, ai grija sa le verifici pielea si parul, in special scalpul, zona de dupa urechi, zona gatului si subtioara in lunile cu vreme calda. In timp ce se joaca in regiuni impadurite copiii ar trebui sa poarte bluze cu maneci lungi, precum si pantaloni lungi, iar sosetele sa acopere tivul pantalonilor. Incearca sa nu te abati de la poteci sau carari cand esti in padure; in ierburile inalte se afla de obicei capusele. Foloseste un repelent pentru insecte cu un continut de cel putin 10-30% DEET pentru a proteja de muscaturi sau intepaturi copiii mai mari de 2 ani; citeste intotdeauna cu atentie instructiunile de utilizare si respecta-le indeaproape. Nu uita sa il reaplici la intervale regulate de timp.
In ceea ce priveste alegerea unui repelent potrivit pentru copii, Academia Americana a Pediatrilor recomanda ca bebelusii mai mici de 2 luni sa nu foloseasca un repelent pe baza de DEET, spre deosebire de copiii de varsta mai mare. In principiu, cu cat este mai mare concentratia de DEET, cu atat protectia oferita de produs este mai ridicata. DEET (dietiltoluamid) este considerat drept a oferi cea mai buna protectie impotriva muscaturilor de insecte, intervalul de protectie fiind de 3-8 ore in functie de cantitatea si tipul de produs. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Imbolnavirilor au emis urmatoarele indicatii cu privire la intervalul de protectie oferit de DEET in functie de concentratia din produs. Astfel un procent de 23,8% ofera in medie 5 ore de protectie, un procent de 20% ofera in medie 4 orede protectie, un procent de 6,65% ofera in medie 2 ore de protectie, iar un procent de 4,75%ofera 1,5 ore de protectie. Nu aplica niciodata repelentul direct pe fata copilului. In schimb, aplica o cantitate in palma si apoi freaca putin pielea, evitand gura si ochii. De asemenea, este important sa eviti si palmele/mainile deoarece copiii le introduc frecvent in gura sau in ochi.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 03/05/2018