Ceaiuri pentru tensiune mica. Lista plantelor care cresc valorile tensiunii arteriale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceaiuri pentru tensiune mica. Lista plantelor care cresc valorile tensiunii arteriale

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ceaiuri pentru tensiune mica. Lista plantelor care cresc valorile tensiunii arteriale
Ceaiuri pentru tensiune mica

Tensiunea arteriala este considerata mica atunci cand valorile ei sunt mai mici sau egale cu 90/60 mm Hg. Exista o multime de ceaiuri pentru tensiune mica al caror consum regleaza valorile acesteia, fara sa declanseze reactii adverse.

Cauzele tensiunii arteriale scazute

Persoanele predispuse la hipotensiune sunt dintre cele care sufera de afectiuni cardiace precum bradicardia (pulsul rar), infarctul, insuficienta cardiaca, de afectiuni endocrine, de deshidratare, de alergii severe, de deficit de vitamina B12 si de folati, dar si gravidele.

De asemenea, administrarea anumitor medicamente precum diureticele, alfablocantele, betablocantele, cele pentru boala Parkinson, unele antidepresive pot predispune la scaderea tensiunii arteriale.

Ce mai poate interesa: Ceaiuri pentru constipatie. Recomandari pentru prevenirea constipatiei

Simptomele hipotensiunii

Cele mai frecvente simptome ale hipotensiunii sunt ameteala, lesinul, tulburarile de concentrare, vederea incetosata, senzatia de greata, respiratia rapida, oboseala, depresia. Tensiunea arteriala scazuta care nu se manifesta prin simptome nu necesita, in cele mai multe cazuri, tratament. Valorile acesteia pot fi crescute prin consumul regulat de ceaiuri pentru tensiune mica.

Afla, in randurile urmatoare, care sunt cele mai eficiente plante in reglarea tensiunii arteriale.

Ceaiuri pentru tensiune mica

Cele mai eficiente plante in cresterea tensiunii arteriale sunt rozmarinul, armurariul, ciubotica-cucului, salcia, frunzele de maslin. De asemenea, ceaiul verde are efecte benefice in normalizarea valorilor tensiunii arteriale.

Extractul din mladite de rozmarin, consumat de trei ori pe zi, timp de cel putin o luna, normalizeaza valorile tensiunii arteriale. Nu trebuie, insa, consumat seara deoarece cauzeaza insomnii. Se pune 1 lingurita de pulbere de rozmarin la infuzat in 200 ml de apa clocotita. Se acopera timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se consuma 2 cani de ceai pe zi.

Ceaiul de armurariu se obtine prin infuzarea unei lingurite de pulbere in 250 ml de apa clocotita. Se consuma 2 cani de ceai pe zi. Pulberea se obtine prin rasnirea fructelor de armurariu.

Citeste si: Ceaiuri pentru bronsita. Plante care lupta eficient impotriva inflamatiei

Ciubotica-cucului regleaza circulatia la nivelul inimii si al creierului.

Ceaiul se obtine dintr-o lingurita de flori maruntite si oparite in 250 ml de apa clocotita. Se beau câte 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de salcie se prepara prin infuzarea unei lingurite de pulbere de scoarta de salcie in 250 ml apa clocotita. Se consuma cate 3 cani de ceai pe zi.

Frunzele de maslin contin substante antioxidante puternice ­care nu doar ca reduc valorile tensiunii, dar scad si nivelul trigliceridelor si reduc riscul de infarct si de atac cerebral. Pentru potentarea efectelor, este recomandat sa bei nu doar ceai din frunze de maslin, ci un amestec de frunze de maslin, de paducel si matase de proumb.

Ceaiul se prepara prin infuzarea a 25 g de frunze de maslin, 50 g de frunze de paducel si 25 g matase de porumb.

Doua lingurite din acest mix se adauga intr-o cana cu apa fierbinte. Se pot consuma 2-3 cani pe zi.

Ceaiul verde este o sursa bogata de cofeina, asa ca poate fi consumat pentru cresterea valorilor tensiunii arteriale. Nu se bea, insa, inainte de culcare, deoarece provoaca insomnii.

Efectele benefice ale acestor ceaiuri sunt de necontestat, cu toate acestea, nu iti recomandam sa le consumi fara a-ti intreba in prealabil medicul curant.

Nu rata nici: Ceaiuri pentru pancreatita. Lista plantelor benefice pentru pancreas

Imagine de scym de la Pixabay

Data articol: 31/10/2021