O infectie cu Candida este o problema de sanatate frecventa, care poate aduce o serie de complicatii. Ideal este sa o prevenim cat mai mult posibil. Conform expertilor, alimentatia este una dintre cele mai la indemana modalitati de a ne atinge acest scop. Parcurgeti cu atentie articolul de mai jos pentru a afla ce ar trebui sa mancam pentru a reduce riscul de a contacta o infectie cu Candida.
Ce reprezinta o infectie cu Candida?
Candida este o ciuperca menita sa contribuie la absorbtia nutientilor și la digestie, in cazul in care se regasește in corp in proportii adecvate. Dar cand, din diverse motive, este produsa de catre organism in exces, ea va crea o infectie. Practic, de la nivelul intestinelor, ea se va extinde, va cuprinde tot tractul digestiv, va ajunge in fluxul sanguin și apoi la alte organe.
„Candida albicans” se poate regasi, de pilda, la nivelul gurii, tractului intestinal, in vagin, la nivelul pielii, dar și in tesuturi mai profunde ale corpului (in cazuri extreme poate afecta membranele creierului sau inimii).
Care sunt cauzele ce pot declanșa o infectie cu Candida
Cauzele responsabile de raspandirea Candida sunt numeroase. Printre cele mai cunoscute se numara:
• Administrarea indelungata de antibiotice
• Administrarea de corticosteroizi pe cale orala (S-a constatat ca pacientii cu astm, care utilizeaza un produs de inhalat pe baza de corticosteroizi pot crește riscul aparitiei unei infectii cu Candida la nivelul gurii)
• O dieta nesanatoasa (in care predomina zaharurile și carbohidratii)
• Un sistem imunitar slabit
• Diabetul
• Terapiile folosite pentru tratarea cancerului.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole