Oricare dintre noi are alunite. Cele mai multe dintre ele apar insa inainte de varsta de 20 de an si pot varia ca numar (de la 10 la peste 40) si ca pozitionare. Trebuie sa stim ca anumite schimbari din viata noastra (precum sarcina sau intrarea in adolescenta) pot determina mici modificari ale culorii alunitelor (acestea pot deveni putin mai inchise) sau pot duce la aparitia unora noi. Pentru a fi insa in deplina siguranta, va trebui sa ne examinam periodic pielea si sa stim sa identificam acele semne, care ne pot indica faptul ca alunitele noastre sunt periculoase, in sensul in care ar putea duce la aparitia cancerului de piele. Nu va fi insa suficient sa ne examinam singure, ci trebuie sa mergem periodic la un control la medicul dermatolog, singurul care ne poate spune daca o anumita alunita este sau nu periculoasa, daca ar trebui indepartata sau nu.
Ce tipuri de alunite exista
De obicei, alunitele apar ca niste pete mici, maronii, dar uneori pot avea si alte culori sau dimensiuni. In functie de aspectul si de momentul in care se dezvolta, alunitele pot fi de mai multe tipuri:
• Congenitale- Aceste alunite sunt cele cu care ne nastem. S-a estimat ca aproximativ 1% dintre persoane au astfel de alunite, care pot fi periculoase, in conditiile in care creste predispozitia aparitiei cancerului de piele.
• Dobandite- Acestea sunt frecvente la cei mai multi dintre noi si se dezvolta inca din copilarie sau in perioada de inceput a vietii de adult. De cele mai multe ori, ele sunt de cativa milimetrii si se crede ca apar mai ales in urma expunerii la soare . Mare parte dintre ele nu sunt predispuse spre a se transforma in unele canceroase.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025