6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre transmiterea virusului ZIKA. Afla zonele pe care sa le eviti! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre transmiterea virusului ZIKA. Afla zonele pe care sa le eviti!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre transmiterea virusului ZIKA. Afla zonele pe care sa le eviti!

Zika, virusul care a speriat o lume intreaga, a fost confirmat si in Romania. Inainte sa intri in panica, iata 6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre transmiterea virusului Zika.

 

 

  1. Virusul este transmis de tantari. Gravidele ar trebui sa evite calatoriile in tarile cu risc

Virusul Zika se raspandeste prin intepaturile tantarilor purtatori. Gravidelor li se recomanda sa nu calatoreasca in tarile cu risc, caci boala poate afecta bebelusul care se se poate naste cu malformatii cerebrale si microcefalie.

Zonele care ar trebui evitate le gasesti aici.

 

 

 

  1. Persoana infestata poate transmite virusul prin contact sexual. Se recomanda utilizarea prezervativului

Persoana care a fost intepata de un tantar purtator al virusului Zika il poate transmite la randul sau prin contact sexual neprotejat. Medicii recomanda utilizarea prezervativului celor care au calatorit intr-o tara cu risc cel putin sase luni. De asemenea, persoana afectata poate fi intepata de un tantar din tara sa natala si astfel va contribui la raspandirea virusului.

 

 

 

  1. Simptomele bolii sunt relativ usoare

Pentru o persoana sanatoasa, simptomele bolii sunt relativ usoare, asemanatoare cu o raceala: febra, dureri musculare, articulare, dureri de cap, dureri in spatele ochilor, conjunctivita. Mai pot aparea si iritatii ale pielii. Simptomele dureaza intre doua si sapte zile. Complicatiile bolii sunt rare, insa periculoase, pentru ca pot duce la hemoragii interne sau paralizii. Nu exista un tratament specific pentru virusul Zika, insa medicamentele folosite in mod curent impotriva racelii (analgezice, antitermice) pot fi de folos in reducerea intensitatii simptomelor.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/07/2016