Gestionarea stresului poate fi o adevărată provocare, având în vedere că mulţi dintre noi ducem o viaţă agitată. Dacă și tu te regăsești în această situație, nu strică să încetinești puțin ritmul și să te axezi pe modalități și activități care pot contrabalansa lucrurile. Important e să identifici câteva strategii eficiente care să te ajute să faci față mai bine momentelor tensionate. Ți-am pregătit mai jos o listă cu recomandări și sugestii pe care merită să le încerci ca să reușești să gestionezi mai ușor momentele de stres. Sunt pași simpli, dar care pot contribui major la starea ta de bine.
Integrează băuturi și alimente sănătoase în dieta ta
Introdu în dieta ta produse și suplimente care îți pot aduce efecte benefice în timp. Băuturile sănătoase sunt sugestii de la MDLA Wellness care se regăsesc pe lista remediilor simple antistres. Spre exemplu, dacă ești iubitor de cafea, poți integra în rutina ta sortimente de cafea infuzate cu vitamine speciale pentru un plus de energie. Te poți orienta către capsule de cafea bogate în ceai verde, ce contribuie la accelerarea metabolismului și la îmbunătățirea nivelului de energie. E de preferat să-ți alegi produse care prin componența lor au ingrediente menite să-ți ajute organismul în timp, să-i dea un boost de energie, dar și alte efecte benefice.
Odihnă de calitate
Odihna joacă un rol major în funcționarea optimă a organismului. Oricât de încărcată ar fi agenda ta, fă în așa fel încât să te bucuri de un somn de calitate. Vei avea astfel o minte mai odihnită și relaxată, iar asta va aduce un impact semnificativ asupra stării tale de bine. E de recomandat ca seara, înainte să te pui la somn, să eviți pe cât posibil telefonul, televizorul sau alte activități stimulative, tocmai ca să-ți ajuți mintea să se liniștească. Fă tot posibilul să ai o rutină de somn regulată și să creezi un mediu de dormit relaxant.
Fă activitate fizică, mindfulness și meditație
Activitatea fizică nu trebuie să lipsească din stilul tău de viață. Aproape orice activitate fizică poate ajuta la eliminarea tensiunii și a stresului, iar activitățile ritmice sunt deosebit de eficiente, scriu cei de la helpguide.org. Mersul pe jos, alergarea, înotul, dansul, ciclismul, yoga sunt câteva dintre activitățile pe care le poți include în programul tău. Oricare ar fi decizia ta, important e să alegi ceva care îți place, astfel încât să ajungi să practici frecvent această formă de mișcare. În timpul activității fizice, fii atent la senzațiile pe care le experimentezi în corp și concentrează-ți atenția pe coordonarea respirației cu mișcările tale, de exemplu, sau observă cum se simte aerul sau lumina soarelui pe piele. Acest simplu element de mindfulness te va ajuta să ieși din ciclul gândurilor negative, care sunt caracterizate adesea prin momente copleșitoare. Prin această metodă ajungi astfel să îți muți atenția asupra prezentului și să te debarasezi de alte gânduri care nu fac decât să te încarce.
Sursa foto: freepick.com