De ce consumul de bere cu moderatie iti poate face bine la sanatate - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce consumul de bere cu moderatie iti poate face bine la sanatate

Informatia este utila, in special pentru cei care se confrunta cu probleme de obezitate, tensiune arteriala ridicata si cu risc crescut de boli de inima sau infarct.

Berea consumata cu moderatie creste densitatea lipoproteinei cunoscuta sub numele de HDL (colesterolul bun), spune dr R. Curtis Ellison, seful sectiei de medicina preventiva si epidemiologie de la Universitatea din Boston. Are efect benefic si asupra vaselor de sange, contribuind la impiedicarea formarii de cheaguri de sange. Studiile arata ca berea protejeaza pana intr-un punct si asupra diabetului zaharat de tip 2.

„Oamenii pot realiza faptul ca un pic de alcool consumat regulat scade riscul imbatranirii” afirma Ellison, specializat in cercetarea legaturii dintre consumul moderat de alcool si bolile cronice.

Berea poate stimula activitatea creierului; barbatii cu varste peste 65 de ani care au baut cate un pahar de vin sau bere la cateva zile au avut risc mai scazut de dementa senila, iar functiile cognitive ale femeilor s-au imbunatatit.

 

Consum cu moderatie
Desigur, berea nu face bine tuturor persoanelor. Alte studii au aratat ca un consum de unul sau doua pahare de alcool pe zi poate creste riscul de cancer la san la femei iar cativa experti medicali au sugerat ca un non-bautor  sa aleaga mai degraba exercitii fizice si o buna dieta alimentara, nu sa inceapa sa bea un pahar de bere pe zi daca corpul sau nu e obisnuit cu acest obicei.

O alta problema semnalata de specialisti este ca anumite marci de bere contin sulfiti, aditivi chimici si sunt facute din ingrediente non-organice iar cele cu gust de fructe pot afecta sanatatea din pricina adaosurilor. De aceea, indicatiile anterioare cu privire la consumul de bere se refera mai degraba la berea organica.

Berea, indiferent daca e organica sau nu, nu trebuie totusi considerata pe rol de medicament. Ne bucuram de consumul ocazional de bere iar acest mesaj al cercetatorilor vine pentru a anula sentimentul de vinovatie.

Cu moderatie, berea face parte dintr-o dieta echilibrata a unei luni normale de viata pentru un om sanatos.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/04/2013