7 prieteni falsi pe care mai bine nu-i ai. Afla de cine sa te feresti! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 prieteni falsi pe care mai bine nu-i ai. Afla de cine sa te feresti!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 7 prieteni falsi pe care mai bine nu-i ai. Afla de cine sa te feresti!
prieteni falsi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2567915_1920

Prietenul la nevoie se cunoaste, spune o vorba din batrani. Sunt cazuri in care, insa, prietenii nu sunt tocmai prieteni, ci mai degraba prieteni falsi, iar relatia este una toxica si nicidecum sanatoasa pentru tine.

Iata 7 prieteni falsi pe care ar fi mai bine sa nu-i ai. Afla de cine sa te feresti!

Prieteni falsi #1. Hater-ul

Este omul vesnic nemultumit, care are opinii negative despre orice. Nu-i plac hainele pe care le porti, oamenii cu care te intalnesti (in afara de el, bineinteles). Este foarte bun la a bloca din fasa un proiect, o idee. Nu e niciodata incantat de alegerile tale, iar cand ai o reusita e invidios. Nu-ti va face niciodata un compliment si nu te va lauda niciodata.

Prieteni falsi #2. Lipitoarea

Este omul care tot timpul vrea ceva de la tine. Bani cu imprumut, o haina, un accesoriu, un pix, o foaie de hartie. Nu conteaza ce, numai sa-ti ceara. De foarte multe ori aceasta relatie este cu “sens unic”. Intotdeauna cere, insa niciodata nu returneaza favoarea.

Te mai poate interesa: Vampiri energetici: Tipologii de care trebuie sa te feresti. Modalitati sa te protejezi

Prieteni falsi #3. Vanatorul de greseli

Este tipul de om care nu are propria viata. Si-o traieste comentand-o pe a celorlalti, inclusiv pe a ta. Vaneaza greseli si ti le tranteste in fata, pe un ton cinic. Nu se poate abtine.

Prieteni falsi #4. Manipulatorul

Desi poti considera ca este in avantajul tau un astfel de prieten care reuseste sa “convinga” pe toata lumea, de fapt toate acestea le face in avantajul lui. Acest tip de oameni manipuleaza pe toata lumea pentru a le fi lor bine, nu tie.

Prieteni falsi #5. Prefacutul

Este tipul de prieten care iti zambeste in fata, dar te “injunghie” pe la spate. Este simpatic si dragut, e o adevarata placere sa iti petreci ziua alaturi de el, insa ar fi bine sa te feresti de el, mai ales atunci cand incepe sa vorbeasca pe altii de rau in prezenta ta. Nu fii atat de sigur ca nu face la fel cu altii, despre tine.

Citeste si: 9 colegi de serviciu de care trebuie sa te feresti

Prieteni falsi #6. Invidiosul

Este persoana care isi compara tot timpul viata lui cu a ta. E gelos pe fiecare achizitie pe care o faci, pe fiecare succes al tau. Ba chiar iti poate pune bete in roate, ca sa nu reusesti. Daca ii povestesti ceva spectaculos din activitatea ta, va afisa o mina ca si cand tot ce spui este banal si plictisitor. Tipul acesta de prieten va face tot posibilul sa te tina la un nivel mic.

Prieteni falsi #7. Barfitorul

Unii oameni iubesc barfa, pur si simplu. De fiecare data cand va intalniti iti dau “vesti” despre altii. Este indicat sa nu impartasesti lucruri foarte personale cu acest tip de prieten. Daca o faci, fii sigur ca esti trecut pe lista “noutatilor”. Nu ar trebui sa te mire faptul ca te va santaja cu unele informatii pe care i le-ai spus.

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Data articol: 25/07/2021