11 mirosuri secrete ale starii de bine - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

11 mirosuri secrete ale starii de bine

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 11 mirosuri secrete ale starii de bine
mirosuri secrete ale starii de bine - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - child-645434_1920

Pentru multi oameni, mirosul nu inseamna doar o aroma, ci o amintire. Cu totii ne ducem cu gandul la copilariei cand simtim mirosul de ciocolata calda sau briose, adierea calda de primavara aduce miresme care ne duc cu gandul la prima intalnire. Aceste amintiri nu sunt simple coincidente. Receptorii din organimsului creeaza legaturi in centrul emotional al creierului, astfel incat o simpla aroma sa ne poarte pe aripile nostalgiei.

Insa, dincolo de puterea de a trezi amintiri placute, mirosurile mai au un efect miraculos: eliberarea de stres. Iata 11 mirosuri secrete ale starii de bine.

1. Levantica induce somnul

Daca vrei sa te relaxezi, mirosul de levantica iti linisteste instant organismul. Este de mare ajutor in cazurile de insomnie si poate ameliora simptomele de depresie.

2. Scortisoara ascute mintea

Daca ai momente in care nu te poti concentra, mirosul de scortisoara iti va da un imbold desavarsit. Intr-un studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din SUA s-a demonstrat ca persoanele care au mirosit scortisoara si-au imbunatatit functiile cognitive, raspunsul vizual-motric, precum si capacitatile de memorare si atentia.

3. Pinul elimina stresul

Mirosul de pin scade anxietatea, diminueaza simptomele depresiei si elimina stresul.

4. Iarba proaspat taiata sporeste starea de bine

Ai trecut vreodata pe langa un gazon proaspat tuns si brusc ai simtit ca te revigorezi? Mirosul de iarba proaspat taiata elibereaza in organism hormoni care te fac sa te simti vesel si optimist. Mai mult, aroma previne instalarea declinului mintal, odata cu inaintarea in varsta.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/05/2020