5. Enciclopediile nu mai sunt pe lista obiectelor pe care oamenii dau bani
Până nu demult, oamenii căutau în dicţionare sau în enciclopedii un cuvânt necunoscut sau o informaţie necesară. Iar preţul unei astfel de cărţi nu era deloc de neglijat. Şi aici Internetul a venit cu soluţia, găseşti site-uri care îţi oferă dicţionare explicative pentru fiecare limbă în parte, enciclopedii care mai de care mai complete, chiar şi dicţionare bilingve în toate limbile pământului. Gratis. Trebuie doar să plăteşti accesul la internet.
6. Oamenii nu mai dau bani pe ştiri
O industrie care a intrat în agonie este presa scrisă. Internetul ia potul cel mare, lăsând în derivă zeci de nume mari ale cotidianelor de pretutindeni. Oamenii s-au obişnuit să-şi ia gratis “doza zilnică” de informaţii din mediul on-line şi nu mai plătesc pentru a cumpăra un ziar tipărit. Aşa se face că majoritatea ziarelor a schimbat foaia şi au urmărit dezvoltarea doar în on-line.
7. Oamenii nu mai dau bani pe muzică
Până nu de mult, oamenii erau mari consumatori de muzică pe bani. Cumpărau casete audio, CD-uri, apoi DVD-uri. Însă această modă a trecut. Tot pirateria a afectat industria muzicală. Mai mult, artiştii s-au conformat şi ei şi mulţi lansează on-line şi gratis câte un hit.