Obiceiuri care fac rau picioarelor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Obiceiuri care fac rau picioarelor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Obiceiuri care fac rau picioarelor

Suntem in picioare in fiecare zi, dar inafara momentelor cand ne facem pedichiura sau cand primim un masaj, nu prea le dam atentie. Dar, cu ale lor 26 de oase si sute de muschi, picioarele au un rol foarte important in sanatatea noastra, si inclusiv in modul cum facem sport. Avand in vedere ca „picioarele au miscari repetitive, orice greseala se aplifica destul de rapid”, spune Jordan Metzl, specialist in medicina sportiva la Spitalul de Chirurgie Speciala din New York si autor al „Exercitii curative” (2013). In continuare va prezentam 6 greseli pe care poate deja le facem – si sfaturi pentru a le repara.

 

1) Alergam incorect

Cand alergam, aterizam pe partea exterioara a labei piciorului (supinatie), rulam piciorul spre partea interioara a labei piciorului (pronatie) si apoi revenim spre exterior, spune Metzl. Daca incepem sa aveti accidentari in urma alergarii, precum periostita sau durere in tendonul lui Ahile, poate fi un semn ca petrecem prea mult timp in faza de pronatie. Supra-pronatia schimba mecanica modului in care atingem solul si ne facem avant, iar acest lucru afecteaza periostul, genunchii, soldurile si spatele, spune el. Stephanie Coburn, antrenoare in New York City, spune ca un mod rapid de a ne da seama daca suferim de supra-pronatie este sa ne asezam pe un scaun si sa rugam un prieten sa puna 2 degete sub bolta plantara. Dupa ce ne ridicam, daca prietenul simte presiune mare asupra degetelor, este un semn ca bolta este apaltizata. Sau, apeland la specialistul podolog, putem afla in urma observarii picioarelor noastre daca picioarele noastre tind spre supra-pronatie sau nu, si putem sa reparam aceasta greseala cu ajutorul plantarilor personalizati.

 

2) Facem mereu bataturi si nu stim de ce

Bineinteles, arata urat in sandale, dar problema cea mai mare este ca bataturile sunt de obicei semnul ca punem prea mare presiune asupra unei parti a piciorului, spune Metzl. Zonele in care se intalnesc cel mai des bataturi sunt in exteriorul celui de-al cincilea deget, in interiorul degetului mare, si in talpa langa al doilea metatarsian, spune Ray McClanahan, specialist podolog la Northwest Foot and Ankle in Portland. Este in regula sa mergem la podolog pentru a ne „scoate” bataturile, spune Metzl, dar inainte sa facem acest lucru, trebuie sa incercam sa gasim cauza aparitiei lor, discutand cu podologul. De exemplu, daca facem des bataturi in interiorul degetului mare, este un alt semn ca laba piciorului ruleaza prea mult in interior cand alergam. Pentru a preveni ca bataturile sa devina insuportabil de dureroase si incomode, McClanahan ne recomanda sa hidratam bine pielea si sa folosim piatra ponce pentru a netezi pielea.

 

Citeste continuarea pe AntenaSatelor.ro.

Data articol: 17/03/2015