5. Aplicarea cremei.
Daca ai un ten uscat, alege o cremă hidratanta pentru zi si una hranitoare pentru noapte. Daca ai tenul gras, opteaza pentru o crema matifianta pentru zi si una hidratanta pentru noapte.
6. Aplicarea mastii faciale.
Masca trebuie aplicata de una-doua ori pe saptamana, rolul ei fiind acela de a vitaminiza, hrani si hidrata pielea. Daca optezi pentru o masca naturala, preparata in casa, iti recomandam urmatoarele ingrediente: banane, iaurt, miere, avocado si aloe. Aceasta masca este potrivita oricarui tip de ten. Daca apelezi la mastile din comert, alege-le pe cele care contin acid hialuronic, colagen si elastina, daca ai tenul uscat, si pe cele pe baza de acid hialuronic, argila verde, argila alba sau namol, daca ai tenul gras.
Nu rata nici: Cu ce iti poti curata tenul. Cele mai eficiente metode naturale de ingrijire a pielii
Ingrijire din interior
Ingrijirea tenului acasa presupune, insa, mai mult decat ingrijirea venita din exterior. Foarte important este, de asemenea, stilul de viata pe care-l adopti. O alimentatie bogata in vitamine si minerale, consumul de alimente preparate dietetic, un nivel optim de hidratare vor ajuta pielea sa straluceasca, sa radieze, sa se mentina supla si elastica ani intregi.
Odihna este si ea esentiala. Lipsa somnului face ca procesul de regenerare a pielii pe timp de noapte sa fie defectuos. Pe cale de consecinta, pielea isi va pierde stralucirea, devenind palida si terna. Alte consecinte ale somnului insuficient sunt, pe termen scurt, cearcanele. Pe termen lung, lipsa somnului va duce si la aparitia ridurilor sau adancirea celor deja existente.
Imagine de Pexels de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT