Cum sa faci un deodorant natural - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa faci un deodorant natural

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Frumusețe și stil » Cum sa faci un deodorant natural
Cum sa faci un deodorant natural - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cum oamenii isi indreapta din ce in ce mai mult atentia spre produsele naturale, a aparut intrebarea daca iti poti face singur in casa si deodorantul. Ei bine, se poate.

Iata cum sa faci deodorant natural, la tine in casa.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Deodorant natural cu unt de shea

Ai nevoie de 3 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de unt de shea, 2 linguri de amidon de porumb organic (optional), uleiuri esentiale (optional).

Topeste unul de shea si uleiul de cocos la bain marie pe foc mediu. Cand este aproape gata, ia de pe foc si adauga bicarbonatul de sodiu si amidonul. Daca nu ai amidon, completeaza cu bicarbonat de sodiu. Amesteca bine. Adauga uleiuri esentiale si toarna continutul intr-un recipient de sticla. Nu e nevoie sa-l pui la frigider, decat daca vrei sa se inchege mai repede. Altfel, acest proces poate dura cateva ore.

Daca vrei, il poti lasa la racit, apoi sa pui continutul intr-un vechi deodorant golit. Atentie, se poate topi la temperaturi ridicate.

 

 

Deodorant natural cu ulei de cocos

Ai nevoie de 3 linguri de ulei de cocos, 4 linguri de bicarbonat de sodiu, 4 linguri de amidon de porumb organic, uleiuri esentiale (optional).

Amesteca bicarbonatul de sodiu si amidoul intr-un bol de marime medie. Zdrobeste uleiul de cocos cu o furculita, apoi adauga uleiuri esentiale. Amesteca ingredientele si pastreaza-le intr-un recipient de sticla sau intr-un deodorant vechi golit.

 

 

Ce ingrediente poti inlocui

Daca ai probleme cu bicarbonatul de sodiu, poti incepe prin injumatatirea cantitatii folosite sau il poti „stinge” cu suc de lamaie sau otet din cidru de mere. De asemenea, daca apar iritatii, incearca sa renunti la uleiurile esentiale. Poti fi sensibil la unul dintre ele.

Persoanele alergice la uleiul de cocos il pot inlocui cu ulei de migdale, jojoba sau avocado (in special la reteta cu unt de shea).

 

Sursa: Wellnessmama.com

Data articol: 08/10/2018