In timpul sarcinii, tot pe baza schimbarilor hormonale, parul este mai stralucitor si mai sanatos si poate creste mult mai repede ca inainte, motiv pentru care, imediat dupa nastere multe femei se sperie atunci cand pierd multe fire de par. Tocmai de aceea e recomandat sa vorbesti cu medicul tau.
Procesul de cadere al parului poate deveni ingrijorator doar daca, la mai mult de 6-8 luni de la nastere nu-si revine la normal.
Ce sa consumi pentru a preveni caderea parului
Alimentatia joaca un rol esential in caderea parului, astfel ca sunt recomandate alimente bogate in zinc, aminoacizi, fier si vitamina E. De asemenea, consuma fructe si legume deoarece acestea sunt bogate in flavonoide si antioxidanti care protejeaza foliculii pilosi si stimuleaza cresterea parului. Foloseste sampon si balsam care sa contina biotina,a ceasta este esentiala in regenerarea foliculilor de par. De asemenea, sampoanele cu petrol pot fi o alegere potrivita. Un alt remediu pentru a stopa caderea parului dupa nastere, si nu numai, sunt mastile facute din ingrediente naturale.
Telogen effluvium este denumirea afectiunii care determina caderea parului la proaspetele mamici. In proportie de 40-50%, femeile sunt afectate de caderea parului in primele 5 luni dupa nastere.
Remedii pentru evitarea caderii parului
Citeste continuarea pe COPILUL.RO