Portofelul a fost inventat pentru a păstra la îndemână și simplu banii pe care îi ai – fie că vorbim de bancnote sau monede. De-a lungul timpului, aceștia s-au transformat încet – încet în carduri de credit sau de debit, la fel cum și portofelele și-au schimbat rolul.
Astfel, de la un obiect cu un scop bine definit, portofelul a ajuns să fie și un fashion statement, depinde însă de ocazia cu care îl porți.
Titlul articolului este ”5 portofele pe care să le ai de-a lungul vieții”, iar acesta descrie cel mai bine modul în care utilitatea acestui accesoriu s-a schimbat de-a lungul timpului.
Scurtă istorie a portofelului
Primele portofele au apărut chiar înaintea banilor așa cum îi știm noi și au fost folosite de luptători și muncitori ai câmpului pentru a-și căra mâncarea în ele atunci când erau plecați de acasă.
Odată cu apariția monedelor, acestea au avut un buzunar special alături de celelalte obiecte care erau purtate în săculeț. Am putea spune, de fapt, că portofelul își are originea în borsetă, fiind o adaptare a acesteia la nevoile fiecăruia.
Pe măsură ce forma banilor a evoluat, acesta a devenit tot mai mic, ajungând ca acum, de exemplu să ia tot mai mare amploare cardurile virtuale, care sunt conectate direct la smartphoneul celei care îl deține.
Dar portofelul nu mai este doar obiectul în care să puii banii de orice fel pe care îi ai, ci a ajuns să fie și un obiect de statement, însă despre asta vom vorbi în continuare.
5 tipuri de portofele pe care să le ai în garderobă
Chiar dacă de multe ori nu dăm o foarte mare atenție accesoriilor de tip portofel, pentru că stau mai mult în poșetă decât în afara ei, acestea sunt de un folos inimaginabil în mai multe situații. Pe câteva dintre ele le vom descrie mai jos, în funcție de tipul de portofel despre care îți vom povesti.
1. Portofelul pentru monede
Îți spuneam că primii bani care au fost purtați într-un portofel au fost monedele. Pentru ele, chiar și în ziua de azi portofelul este locul potrivit în care să fie purtate, pentru a nu se împrăștia prin geantă sau rucsac.
Avantajul acestor portofele este că le găsești în diverse forme și culori, iar mărimea este una mică, astfel încât pot intra în orice poșetă, borsetă sau chiar și buzunar. Unde mai pui că în ele pot încăpea și carduri sau chiar și bancnote, dacă nu ai o problemă să le îndoi.
2. Portofelul pentru carduri
Sau, pe numele său probabil mai cunoscut, portcardul. Asemenea portofelului pentru monede, și acesta are dimensiuni reduse și poate încăpea chiar și în genți mici. Dacă nu deții un smartphone sau nu ai încredere să știi că poate cardurile tale pot fi mai vulnerabile, acesta te va salva.
Portcardul poate avea chiar și un buzunar special pentru monede, așadar și acesta devine multifuncțional.
3. Portofelul pentru acte
Să spunem că trebuie să ieși în oraș fără geantă sau rucsac la tine, iar actele nu trebuie să lipsească niciodată de la tine, în caz de orice eventualitate.
Urmând trendul celor două tipuri de portofele descrise mai sus, și acesta pentru acte are aproximativ aceleași dimensiuni și asta îl face la fel de versatil. Da, și în acesta vei putea pune carduri sau bancnote și astfel le vei avea pe toate la îndemână, chiar și în buzunar. Deși îți recomandăm, dacă poți, să ai o geantă cât de mică la tine sau o borsetă, pentru mai multă siguranță.
4. Portofelul multifuncțional
Iar când spunem multifuncțional, ne referim la acela în care încap monede, bancnote, documente personale, cărți de vizită sau alte obiecte.
Portofelele multifuncționale au dimensiuni mai mari decât cele menționate mai sus, așa că vei avea nevoie mereu de un rucsac sa de o geantă pentru a le lua cu tine, de cele mai multe ori.
Forma lor cea mai cunoscută este cea dreptunghiulară, însă mai nou au apărut și cele pătrate, mai mici, în funcție de nevoile fiecăreia.
Spre deosebire de portofelele descrise mai sus, așa cum le spune numele, acestea sunt multifuncționale și astfel sunt și cele mai întâlnite în gențile și rucsacii doamnelor.
Găsite în diverse forme și culori, le poți asorta în funcție de outfit, de starea de spirit sau poți să folosești unul mai mulți ani de zile.
5. Portofelul de ocazii
Dacă până acum ți-am povestit despre portofelele pe care le folosim cel mai des, acum îți vom povesti despre cele pentru ocaziile speciale, în care ținuta este una mai elegantă, iar un portofel de pânză nu s-ar potrivi foarte bine.
Fie că vorbim despre nunți, botezuri sau alte ocazii la care nu poți participa cu o geantă care să ocupe mult spațiu. Și pentru că nu poți pleca de acasă fără acte și niște bani la tine, vei alege varianta unui portofel mai elegant, din piele sau cu paiete, care să se potrivească outfitului și în care să încapă toate cele necesare, astfel încât să nu trebuiască să iei prea multe cu tine.
Ei bine, acum că ți-am sugerat cam câte tipuri de portofele ai putea avea, spune-ne și tu pe care le-ai alege din listă, în secțiunea de comentarii. Sau pe care le-ai avut și ți-au fost cele mai de ajutor.
Photo by Plush Design Studio on Unsplash
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua