Funcționează cu adevărat postul trișat? Iată ce trebuie să știi - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Funcționează cu adevărat postul trișat? Iată ce trebuie să știi

postul trișat
Credit foto: Depositphotos.com

Postul trisat „funcționează”?

Există o mulțime de dovezi care susțin beneficiile pentru sănătate ale metodelor tradiționale de post, cum ar fi ADF și hrănirea cu restricție în timp (TRF), care de obicei implică abținerea completă de la aportul de calorii timp de 12 până la 21 de ore pe zi.

S-a demonstrat că aceste metode PI stimulează pierderea de grăsime, îmbunătățesc nivelul lipidelor din sânge și reduc tensiunea arterială.

Tipuri modificate de post, cum ar fi ADF modificate, au fost, de asemenea, asociate cu unele beneficii, cum ar fi scăderea în greutate și îmbunătățiri ale bolii hepatice grase.

Cu toate acestea, deoarece postul trisat nu are o definiție stabilită și persoanele care urmează această metodă pot lua în varla un număr mare de calorii, nu este clar dacă postul murdar oferă aceleași beneficii ca și alte tipuri de post cu reguli stabilite.

Acestea fiind spuse, dacă reduci semnificativ caloriile folosind orice metodă, fie că este vorba de restricție energetică continuă sau PI, este probabil să să ducă la pierderea în greutate. În plus, unele studii arată că atât postul, cât și restricția calorică, în general, pot stimula autofagia sau auto-curățarea celulelor, ceea ce poate încetini îmbătrânirea și crește longevitatea.

„Unele dintre efectele postului trisat ar putea fi aceleași cu metodele tradiționale PI, dar unele dintre efectele postului pot să nu fie prezente”, spune Tinsley. „Dacă postul trisat determină pe cineva să consume mai puține calorii decât ar consuma în timpul alimentației normale, acesta produce același efect al multor alte programe de post care ajută pe cineva să obțină un deficit energetic. Acest lucru, la rândul său, ar putea permite unele dintre efectele a unui deficit de energie, cum ar fi pierderea de grăsime și o posibilă îmbunătățire a unor markeri clinici de sănătate”, spune Tinsley pentru mindbodygreen.

Cu toate acestea, explică Tinsley, deoarece caloriile sunt consumate în timpul perioadei de post, este posibil ca gradul de restricție energetică – și beneficiile ulterioare pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate – ar fi mai mici decât dacă s-ar folosi o restricție calorică completă.

Chiar și așa, Tinsley spune că, dacă folosirea metodelor de post trisat ajută pe cineva să respecte postul modificat și este o modalitate mai ușoară pentru ei de a crea un deficit de calorii decât metodele tradiționale de post, atunci ar putea ajuta pe cineva să piardă grăsimea corporală și să-și îmbunătățească sănătatea metabolică.

Postul trisat poate oferi unele dintre aceleași beneficii pentru sănătate ca metodele tradiționale de post, cum ar fi pierderea în greutate, dar este posibil să nu ofere exact aceleași beneficii ca și abținerea completă de la aportul de calorii în timpul perioadelor de post.

Cine ar trebui să încerce postul trisat?

Înainte de a aborda mai multe detalii despre postul trisat, este important să menționăm că postul este nepotrivit pentru unele persoane. În general, copiii, femeile însărcinate și care alăptează, cei care iau anumite medicamente, persoanele cu tulburări de alimentație și persoanele subponderale nu ar trebui să postească.

De asemenea, nu există dovezi că postul trisat este mai eficient pentru stimularea pierderii în greutate și îmbunătățirea sănătății metabolice decât metodele tradiționale de restricție energetică, cum ar fi pur și simplu să mănânci mai puțin la mese.

Dar, dacă esti interesat să încerci PI, postul trisat te poate ajuta să te ușurezi în PI fără a fi nevoie să te abții complet de la calorii în timpul perioadei de post. Indiferent dacă utilizezi sau nu PI tradițional sau postul trisat, dacă esti nou în PI, cel mai bine este să începi cu o fereastră de post mai scurtă, astfel încât să poti vedea cum reacționează corpul tau la a merge pentru perioade lungi de timp cu un aport limitat de calorii.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 21/03/2023