Vezi cum iti poti invata creierul sa te faca fericit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vezi cum iti poti invata creierul sa te faca fericit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Vezi cum iti poti invata creierul sa te faca fericit
creierul sa te faca fericit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mother-2935723_1920

Gandurile negative creeaza literalmente schimbari negative in creierul nostru. Si cu cat gandim mai negativ, cu atat gandul negativ va creste, iar perceptiile noastre se denatureaza  facandu-ne sa credem ca lumea este un loc pur negativ.

Intr-un studiu recent, cercetatorii de la Universitatea Indiana, condusi de Prathik Kini, au gasit 43 de subiecti care aveau probleme de anxietate si depresie. Ei au primit sarcina de a scrie o scrisoare pentru a multumi oamenilor din viata lor si apoi li s-a cerut sa faca o scanare a creierului trei luni mai tarziu. In timp ce erau scanati, li s-a spus sa-si imagineze ca au primit o suma mare de bani.

Citeste si: Substantele chimice din creier care te fac fericit. Afla cum sa le activezi

Cand au fost intrebati daca doresc sa doneze fondurile in scopuri caritabile pentru a arata recunostinta, cei care au decis sa doneze aveau un tipar diferit de activitate cerebrala decat cei care nu au dorit sa doneze.

De asemenena, studiul a aratat ca: „Participantii care au finalizat sarcina de recunostinta cateva luni mai inainte nu numai ca au raportat ca au simtit mai multa recunostinta la doua saptamani dupa sarcina decat membrii grupului de control, dar, de asemenea, luni mai tarziu, au aratat mai multa activitate cerebrala legata de recunostinta la scanarea creierului.

Cercetatorii au descris aceste efecte neuronale „profunde” si „de lunga durata” drept „deosebit de demne de remarcat”, a explicat Christian Jarret – psiholog .

Aceste descoperiri sugereaza ca, cu cat exprimam si practicam mai multa recunostinta, cu atat creierul nostru este mai capabil sa se adapteze la o atitudine pozitiva. Iar Jarret spune: „Cu cat exersezi mai mult recunostinta, cu atat esti mai acordat la ea si cu atat te poti bucura de beneficiile sale psihologice”.

Nu rata nici: Cum sa-ti antrenezi creierul sa fie fericit

Imagine de Марина Вельможко de la Pixabay

Data articol: 26/08/2021