- Despicarea firului in patru. Cum reactionezi dupa un conflict? Treci peste sau incepi sa despici firul in patru cu ce ai fi putut spune, cum ar fi trebuit sa actionezi si nu ai facut-o etc. Daca te incadrezi in a doua categorie, afla ca le faci un deserviciu propriilor telomeri. Desi reflectarea asupra propriilor greseli este de bun augur pentru a nu le mai repeta, aceasta presupune si depasirea momentului si continuarea vietii. Daca ramai in aceeasi problema, analizand si rasanalizand, fara sa ajungi la o concluzie, atunci iti faci singur rau. Stresul cronic iti afecteaza creierul, corpul, slabeste sistemul imunitar si accelereaza procesul de imbatranire.
- Reprimarea gandurilor. Daca le “mesteci” prea mult, nu e bine. Dar nici sa le ascunzi sub pres nu e bine. Cel mai bine este sa analizezi problema, sa vezi care sunt solutiile pentru rezolvarea ei si sa treci mai departe. Altfel, intri intr-un cerc vicios stresant care scurteaza telomeri si, deci, imbatranesti mai repede.
- Mintea hoinara. Ancorarea in prezent despre care vorbeste multa lume este foarte importanta. Daca in loc sa te concentrezi pe ceea ce faci in prezent, mintea ta hoinareste in alte parti, in special in zone negative, gandurile atrag energii negative care contribuie la scurtarea telomerilor.
Cum pastrezi telomerii lungi
Cu totii avem zile proaste, saptamani proaste sau chiar luni proaste. Insa asta nu inseamna ca ni se vor scurta telomerii imediat. Daca lasam deoparte negativitatea, daca preluam controlul asupra mintii noastre si ne concentram pe meditatie, recunostinta, putem reduce stresul si putem mentine lungimea telomerilor cat mai mare.
In plus, alimentatia are si ea o contributie importanta asupra lungimii telomerilor. Astfel, o dieta bogata in antioxidanti, fructe si legume, contribuie la hranirea corespunzatoare a celulelor.
Sursa: draxe.com
Citeste continuarea: 1 2
Acum sunt citite aceste articole