Intr-un studiu realizat de Martin Seligman, specialist in psihologie pozitiva, s-a demonstrat faptul ca exprimarea directa a aprecierii si a iubirii fata de prieteni, rude, colegi, te vei simti mai conectat cu persoanele respective. In plus, scrierea zilnica timp de 15 zile a lucrurilor bune care ti s-au intamplat a dus la scaderea depresiei cu pana la 92% in randul a 94% din pacientii tratati de dr. Seligman.
5. Fii generos
Ca si recunostinta, generozitatea actioneaza asupra creierului. Atunci cand simti impulsul de a fi generos, actioneaza, fara sa astepti ceva in schimb. Sentimentul pe care ti-l produce imaginea unui om fericit contribuie la ridicarea starii de spirit si, automat, la generarea unor actiuni pozitive cu rezultate pozitive. Nu uita de tine si include-te pe lista celor care se vor bucura de generozitatea ta.
6. Joaca-te
Iti mai aduci aminte cum te bucurai de farmecul Sarbatorilor cand erai copil? Ce te impiedica sa faci si acum acelasi lucru? Joaca-te cu cei mici, ai tai sau ai pritenilor (daca n-ai copii). Lasa bucuria si entuziasmul lor sa te patrunda si pe tine. Canta, danseaza alaturi de ei. “Joaca este cruciala pentru creier, atat in dezvoltarea intelectuala, cat si in dezvoltarea emotionala, la orice varsta”, spune psihologul David Elkind. In plus, fericirea este contagioasa. Cu cat esti mai vesel, cu atat atragi mai multa lume in jurul tau care va fi, de asemenea, fericita!
Imagine de Jill Wellington de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2