Familiile vitrege
Mitul: Dupa divort, copiilor implicati le este mai bine in familii vitrege decat in familii monoparentale.
Adevarul: Dovezile sugereaza ca familiile vitrege nu sunt mai bune decat cele monoparentale, desi in mod obisnuit nivelul venitului este mai ridicat si exista o figura a tatalui. Familiile vitrege au tendinta sa aiba propriile probleme, incluzand conflicte interpersonale cu noile figuri parentale si exista un risc ridicat al dezmembrarii familiei.
Vicisitudinile mariajului
Mitul: Daca sunteti nefericiti in anumite etape ale mariajului, este un semn clar ca acesta se va sfarsi prin divort.
Adevarul: Toate casniciile intampina vicisitudini. Cercetarile recente facute la nivel national arata ca 86% dintre persoanele care au fost nefericite si au ramas casatorite si au fost intervievate cinci ani mai tarziu, s-au declarat mai fericite. Intr-adevar, trei cincimi din cuplurile casatorite care erau nefericite inainte, au estimate apoi casnicia lor ca fiind fie „foarte fericita”, fie „destul de fericita”.
Barbati vs femei
Mitul: De obicei barbatii sunt cei care initiaza procedurile de divort.
Adevarul: Doua treimi din toate divorturile sunt initiate de femei. Un studiu recent arata ca multe dintre motivele pentru care se intampla astfel au legatura cu natura legilor divortului. De exemplu, in majoritatea declaratiilor, femeile au sanse mari sa primeasca custodia copiilor. Deoarece femeile sunt mult mai determinate in a isi tine copiii langa ele, in cazurile in care au sanse reduse in a avea castig de cauza, prefera sa ramana in cadrul familiei, de aceea numarul celor care intenteaza primele divort, sunt scazute. De asemenea, femeile care intenteaza divort, fac acest lucru deoarece sunt „maltratate”. Sotii, de exemplu, sunt mai predispusi fata de femei sa aiba probleme cu alcoolul, abuzul de droguri si infidelitatea.
Sursa: yve.ro
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!