Comportamentul pasiv-agresiv: Inamicul invizibil al relației de cuplu - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Comportamentul pasiv-agresiv: Inamicul invizibil al relației de cuplu

Ținerea de minte selectivă” – respectiv capacitatea de a ține minte diverse lucruri, mai puțin ce este rugat specific să facă. Și acest comportament îi pemite să își exprime frustrarea, de data asta prin pedeapsă. Ce altă metodă eficientă poți găsi pentru pedepsirea afectivă a cuiva decât uitând să faci un lucru important pentru el. Fie că „uiți” să apari la o întâlnire importantă sau doar să faci un comision care va avea urmări neplăcute pentru cel ce te-a rugat să îl faci.

Redirecționarea responsabilității” – prima preocupare a pasiv-agresivului este să nu fie de vină și să redirecționeze către partener frustrarea acumulată peste zi. De la problemele de serviciu până la timpul petrecut în trafic, pasiv-agresivul crede că nu greșește. Toți ceilalți greșesc și, evident, trebuie sancționați pentru asta. Prin proasta dispoziție afișată acasă.

„Falsa independență” – deși de cele mai multe ori este terorizat de perspectiva de a rămâne singur, nu va admite acest lucru ci va încerca să își ascundă dependența prin tendința de a controla și/sau de a comenta tot ce face celălalt. Astfel, deși nu se simte suficient de sigur de sine încât să facă lucruri singur, asta nu îl împiedică să se priceapă la viețile celorlalți.

„Refuzul fără refuz”- este extrem de frustrant, dar trebuie să admiteți că e de admirat cum reușește un pasiv-agresiv să nu facă nimic din ce îl rogi deși nu spune „nu”. Nu numai frustrant, ci și de natură să confuzioneze pentru că, practic, vezi pe cineva care declară că vrea să te ajute dar nu face nimic pentru asta.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/03/2015