Rodiile sunt fructele cu dimensiunea mai mare decât a unui măr, cu o coajă groasă și au câteva sute de semințe cu suc. Semințele și pulpa care le înconjoară au un gust bun și au proprietăți deosebit de nutritive.
1. Rodia este foarte bogată în nutrienți. Conține vitamine din gama de B-uri, Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K, dar și minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic.
2. Acest fruct conține de asemenea antioxidanți puternici (mai mulți decât conțin ceaiul verde sau vinul roșu), buni pentru sănătatea inimii și, în general, a organismului.
3. Sucul de rodie îmbunătățește fluxul sanguin la persoanele cu boli ale miocardului.
4. Rodiile ajută la scăderea colesterolului LDL.
5. Rodiile au efect anti-îmbătrânire, dar se pare că pot preveni și boli precum Alzheimer. Oamenii de știință au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, a mușchilor și a pielii la persoanele care au consumat timp de o lună, zilnic, din acest fruct.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro