Fiecare lucru pe care il traim sau il mancam are si parti bune, si parti rele. Noi n-avem de facut decat sa le punem intr-o balanta, sa adunam plusurile si minusurile si sa hotaram ce varianta alegem. Iata 9 exemple de alimente care pe de-o parte fac rau, dar pe de alta sunt totusi necesare vietii.
O latură importantă a calităţii alimentelor este reprezentată de autenticitatea acestora. În ultimul timp tot mai multe produse alimentare sunt contrafăcute pentru a se obţine astfel venituri ilicite. Laptele şi produsele lactate se numără printre aceste alimente falsificate.
Schimbările de anotimp ne poate afecta starea de spirit. De aceea, o alimentaţie corespunzătoare ne poate ajuta să trecem pentru această perioadă. Este important să ne odihnim şi să consumăn fructe şi legume specifice acestei perioade care ne vor reda
Cu toţii cunoaştem povestea „Sarea-n bucate” şi nu ne putem imagine o mâncare fără sare, însă trebuie să ţinem cont că prezenţa ei în exces în organism poate conduse la probleme serioase de sănătate. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a explicat pentru RTV.NET de ce sarea este bună, însă nu în cantităţi ridicate.
Fructele reprezentative toamnei sunt strugurii. Aceştia conţin peste 70% apă, restul fiind zaharuri şi vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K şi săruri minerale. Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, strugurii sunt necesari pentru o sănătate de fier. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt beneficiile acestor fructe.
Pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Principalul în consumul pâinii albe este asocierea corectă cu alte alimente, susţine o echipă de experţi de la British Nutrition Foundation.
Pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Principalul în consumul pâinii albe este asocierea corectă cu alte alimente, susţine o echipă de experţi de la British Nutrition Foundation, potrivit The Daily Mail.
Bucătarii profesionişti ştiu că o parte a secretului unei mâncări delicioase este modul în care aceasta este prezentată. Aşa cum este important ca mâncarea să fie gătită şi asezonată corespunzător, important este să fie prezentată şi într-un mod apetisant pentru ochi.
O dietă bogată în vitamina C reduce efectele nocive ale aerului poluat asupra sistemului respirator al oamenilor, susţine o echipă de experţi canadieni, în urma unui studiu de mai mulţi ani pe un grup de pacienţi care au fost trataţi la spitale şi clinici din Londra.
Tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi să aibă un stil de viaţă corect din care fac parte alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică. Cu toate acestea mai puţini doritori ştiu cum să aleagă alimentele sănătoase, sunt mulţi producători care susţin că vând produse care au efecte benefice asupra sănătăţii, fără însă a aduce vreo dovadă în acest sens.
Stiai ca poti scapa de dureri de cap mancand cartofi? Sau de candidoza mancand usturoi? Iata de la expertii Prevention.com 16 alimente care sunt un remediu rapid, simplu si… placut la gust pentru diverse probleme de sanatate.
Alimentaţia sănătoasă a devenit un subiect important pentru omul modern. În acelaşi timp, nu doar alimentaţia sănătoasă trebuie să-i preocupe pe oameni ci şi cantitatea mâncărurilor consumate.
Cu toţii suntem interesaţi de alimentaţia sănătoasă, cu toţii vrem să ştim care sunt cele mai sănătoase alimente, cele mai bune fructe şi legume pentru sănătatea noastră. Nu e de mirare, atunci, că oamenii de ştiinţă au studiat ani de zile pentru a găsi răspunsuri la întrebările oamenilor legate de alimentaţia sănătoasă. Iar munca lor a fost răsplătită. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de cercetări alimentare Leatherhead din Marea Britanie au realizat cea mai sănătoasă masă din lume.
Te-ai gândit vreodată că numărul kilogramelor tale are legătură cu criza economică? Dacă n-ai făcut-o, te asigurăm că s-au gândit alţii pentru tine.
Percepţia asupra mâncării sănătoase din restaurante şi asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcţie de sex, potrivit unui studiu Unilever Food Solutions.
Până în urmă cu trei ani, berea cu lămâie era aproape inexistentă pe piaţa noastră. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” s-a dublat faţă de anul trecut. Berile dulci conţin, în general, 1,9% alcool.
Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima ta este să consumi alimente sănătoase. O a doua condiţie, pe lângă alimentele sănătoase, este să faci mişcare. În caz contrar tu îţi vei trăda inima, iar aceasta, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.
Îngheţata, berea cu lămâie sau apa rece doar păcălesc organismul că se răcoreşte. Efectul este chiar contrar: supraîncălzire şi ameninţare pentru sănătate. Cele mai nocive alimente pentru vremea caldă, explicate de specialişti.
Legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare şi lactatele sunt recomandate pentru a fi consumate în concediu pentru a ne menţine silueta, în timp ce prăjiturile, fresh-urile de fructe şi alcoolul trebuie evitate pe cât posibil în vacanţă, spune antrenoarea de fitness Cori Gramescu.
Cu cât acumulăm mai multe informaţii cu atât mai mult realiză că alimentaţia sănătoasă influenţează longevitatea cam în aceeaşi măsură precum factorii genetici. Cu ajutorul alimentaţiei sănătoase oamenii pot controla factorii care influenţează calitatea şi cantitatea vieţii. Alte decizii care ne ajută să trăim mai mult, în afara celei privind alimentaţia sănătoasă sunt cele legate de somn şi fitness.