Alimentatie sanatoasa Archives - Pagina 109 din 111 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimentatie sanatoasa

Dieta cu avocado creşte şansele de a avea copii

Specialiştii au descoperit că avocado şi salatele la care s-a folosit ulei de măsline ajută femeile care urmează un tratament de fertilizare in vitro.

05 iulie 2012

Beneficiile incredibile ale legumelor verzi asupra sanatatii

Toate tratatele de specialitate recomanda includerea in dieta zilnica a legumelor pentru a imbunatatii simtitor starea de sanatate si pofta de viata.

29 iunie 2012

Afla ce beneficii importante au florile de tei pentru viata ta

Proprietatile vindecatoare ale teiului sunt cunoscute inca din vechime, cand se foloseau in scopuri medicinale coaja, frunzele si seva, iar mai tarziu au inceput sa fie intrebuintate si florile.

26 iunie 2012

Ne fac rău sucurile? Cele mai bune şi cele mai rele sucuri pentru sănătatea ta

Cui nu-i place să savureze pe timp de vară un pahar mare de suc rece? Are o culoare vibrantă, un gust delicios, dar este el bun pentru sănătatea ta?

25 iunie 2012

Sfaturi de la Doctor Oz: Otrava din farfurie pe timpul verii

Vara este un anotimp propice pentru toxiinfecţiile alimentare, căldura şi umiditatea fiind principalele condiţii care favorizează înmulţirea bacteriilor. Aşa se şi explică numărul mare de toxiinfecţii alimentare pe perioada verii.

24 iunie 2012

6 cele mai GROAZNICE minciuni din industria alimentară

Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, industria alimentară nu ne este aliat. Treaba lor este să obţină cât mai mult profit posibil şi să ne facă să cumpărăm tot mai mult, indiferent care ar fi consecinţele asupra sănătăţii sau dietei noastre. Treaba noastră este, însă, să ne informăm şi să alegem ceea ce cumpărăm, fără a ne lăsa păcăliţi.

24 iunie 2012

Sfatul nutriţionistului: Până la ce oră e bine să mâncăm seara

Românii nu mănâncă sănătos şi, în consecinţă, nici sănătatea lor nu este bună, iar acest lucru se reflectă în amplificarea diabetului, a obezităţii şi a dislepidemiei, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru corespondent al Academiei Române, cu prilejul lansării lucrării „Abecedar de nutriţie”.

19 iunie 2012
sfatulparintilor.ro - abecedarul-de-nutritie - Nicolae Hancu

Cât de sănătoase sunt sarmalele? Abecedarul de nutriţie, lansat de profesorul Nicolae Hâncu

Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat vineri volumul „Abecedarul de nutriţie”, la librăria Bastilia din Capitală.

16 iunie 2012

Pepenele galben, un fruct valoros din punct de vedere nutriţional

Cu o aromă deosebită, pepenele galben este şi un fruct extrem de sănătos. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt valorile nutriţionale ale acestui fruct.

16 iunie 2012

AVERTISMENT. Consumăm fructe şi legume INJECTATE şi IRADIATE. Află cum le recunoşti!

Medicii ne avertizează că nu mai consumăm fructe şi legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele şi roşiile sunt cele mai afectate.

16 iunie 2012

Ce trebuie să mâncăm şi cum să ne îmbrăcăm în zilele caniculare VEZI SFATURI UTILE

Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.

12 iunie 2012

Legume şi fructe recomandate diabeticilor

Persoanele care suferă de diabet au nevoie de un regim alimentar special şi cu grijă ales. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt fructele şi legumele indicate diabeticilor.

04 iunie 2012

Cele mai mari 5 minciuni ale industriei alimentare

Industria alimentară din toată lumea a trebuit să inventeze „ingrediente” fel de fel astfel încât produsele să devină tot mai ieftine şi să acopere cererea mare. Ce-i drept, în unele cazuri, responsabilii din industria alimentară nu s-au mai gândit şi la sănătatea consumatorilor.

03 iunie 2012

Sfaturi utile: Cum să păstrezi alimentele în frigider

Frigiderul este un obiect ce nu poate lipsi din casa nimenui, deoarece este esenţial în depozitarea şi păstrarea alimentelor. Iată câteva sfaturi despre cum poţi păstra alimentele şi cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din frigider.

01 iunie 2012

NU mai pune SARE în mâncare! Vezi cu ce o poţi înlocui

Românilor le place foarte mult sarea în bucate. Un studiu al Global Adult Tabacco Survey arată un consum dublu de sare faţă de cel normal. Nu este nici pe departe singurul exces alimentar pe care îl fac românii.

25 mai 2012

Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

Glicemia este reprezentată de cantitatea de glucoză din sânge. Pentru o viaţă sănătoasă avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajută la diminuarea glicemiei.

23 mai 2012

Cum afectează băuturile acidulate gândirea şi memoria

Cine are de făcut o prezentare sau are de dat un examen ar trebui să stea departe de băuturile acidulate bogate în fructoză. Un studiu realizat de USLA arată că persoanele care consumă cel puţin şase săptămâni astfel de produse riscă „să se prostească”.

17 mai 2012

Ministrul Sănătăţii: Vom relua discuţiile despre TAXA pe fast-food

Taxa pe fast-food va fi luată din nou în discuţie, a anunţat ministrul Sănătăţii. Vasile Cepoi a declarat că vor fi studiate modelele de taxare din ţările unde există o astfel de taxa, înainte ca ea să fie aplicată şi în România.

16 mai 2012

Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

Crescute fără chimicale şi pline de nutrienţi, aceste 10 alimente te vor ţine sănătos întreaga viaţă.

15 mai 2012

Când este bine să consumăm fructele. Vezi sfatul nutriţionistului

Medicii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume pentru o viaţă sănătoasă. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a declarat, pentru RTV.NET, cum şi când este bine să mâncăm aceste alimente în aşa fel încât să nu ne afecteze într-un mod negativ organismul.

08 mai 2012