Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima ta este să consumi alimente sănătoase. O a doua condiţie, pe lângă alimentele sănătoase, este să faci mişcare. În caz contrar tu îţi vei trăda inima, iar aceasta, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.
Îngheţata, berea cu lămâie sau apa rece doar păcălesc organismul că se răcoreşte. Efectul este chiar contrar: supraîncălzire şi ameninţare pentru sănătate. Cele mai nocive alimente pentru vremea caldă, explicate de specialişti.
Legumele, fructele, carnea slabă, fructele de mare şi lactatele sunt recomandate pentru a fi consumate în concediu pentru a ne menţine silueta, în timp ce prăjiturile, fresh-urile de fructe şi alcoolul trebuie evitate pe cât posibil în vacanţă, spune antrenoarea de fitness Cori Gramescu.
Cu cât acumulăm mai multe informaţii cu atât mai mult realiză că alimentaţia sănătoasă influenţează longevitatea cam în aceeaşi măsură precum factorii genetici. Cu ajutorul alimentaţiei sănătoase oamenii pot controla factorii care influenţează calitatea şi cantitatea vieţii. Alte decizii care ne ajută să trăim mai mult, în afara celei privind alimentaţia sănătoasă sunt cele legate de somn şi fitness.
Suntem generatia care a descoperit ca mananca E-uri si care incearca sa supravietuiasca prin noianul de informatii din aceasta zona.
Nutriţioniştii par să cunoască adevărul absolut în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă. Ei ne ajută să slăbim sănătos cu cele mai sănătoase mâncăruri, iar când vine vorba de alimentele interzise, părerea lor este singura care contează.
În timpul verii, corpul uman o acumulează o cantitate mare de căldură pe care nu o poate elimina, iar acest lucru poate duce la îmbolnăviri. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei sănătoase să fii atent la ceea ce mănânci în zilele toride de vară.
Nu întotdeauna ceea ce crezi a fi alimentaţie sănătoasă chiar se încadrează în această categorie. Poate că te-ai gândit să-ţi schimbi stilul de viaţă, să ai o alimentaţie sănătoasă şi, cu toate acestea rezultatele se lasă aşteptate.
Te-ai gândit vreodată că suplimentele alimentare te pot ajuta să te menţii sănătos vara? Iată trei recomandări pe care celebrul dr. Oz le face în legătură cu suplimentele alimentare.
Specialiştii au descoperit că avocado şi salatele la care s-a folosit ulei de măsline ajută femeile care urmează un tratament de fertilizare in vitro.
Toate tratatele de specialitate recomanda includerea in dieta zilnica a legumelor pentru a imbunatatii simtitor starea de sanatate si pofta de viata.
Proprietatile vindecatoare ale teiului sunt cunoscute inca din vechime, cand se foloseau in scopuri medicinale coaja, frunzele si seva, iar mai tarziu au inceput sa fie intrebuintate si florile.
Cui nu-i place să savureze pe timp de vară un pahar mare de suc rece? Are o culoare vibrantă, un gust delicios, dar este el bun pentru sănătatea ta?
Vara este un anotimp propice pentru toxiinfecţiile alimentare, căldura şi umiditatea fiind principalele condiţii care favorizează înmulţirea bacteriilor. Aşa se şi explică numărul mare de toxiinfecţii alimentare pe perioada verii.
Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, industria alimentară nu ne este aliat. Treaba lor este să obţină cât mai mult profit posibil şi să ne facă să cumpărăm tot mai mult, indiferent care ar fi consecinţele asupra sănătăţii sau dietei noastre. Treaba noastră este, însă, să ne informăm şi să alegem ceea ce cumpărăm, fără a ne lăsa păcăliţi.
Românii nu mănâncă sănătos şi, în consecinţă, nici sănătatea lor nu este bună, iar acest lucru se reflectă în amplificarea diabetului, a obezităţii şi a dislepidemiei, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru corespondent al Academiei Române, cu prilejul lansării lucrării „Abecedar de nutriţie”.
Profesorul doctor Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a lansat vineri volumul „Abecedarul de nutriţie”, la librăria Bastilia din Capitală.
Cu o aromă deosebită, pepenele galben este şi un fruct extrem de sănătos. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt valorile nutriţionale ale acestui fruct.
Medicii ne avertizează că nu mai consumăm fructe şi legume naturale. Acestea sunt tratate cu tot felul de substanţe dăunătoare, periculoase chiar pentru organism, ca să fie mai mari şi să pară mai frumoase, pentru a se vinde mai bine. Strugurii, merele şi roşiile sunt cele mai afectate.
Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise.