Gătitul este un proces de durată și sunt dese situațiile în care timpul sau obsoeala nu îți permite să prepari o masă caldă. Prin urmare, de multe ori ajungi să mănânci mâncare de ieri reîncălzită. Îți explicăm în continuare motivele științifice pentru care nu este bine să mai faci acest lucru, alături de alimentele care devin nocive prin reîncălzire.
De ce nu este bine să reîncălzești mâncarea: bacteriile se pot multiplica în vreme fierbinte și umedă, există specii de bacterii care rezistă la căldură, bacteriile se multiplică când sunt expuse la temperaturi de la 5 la 60 grade Celsius, fierberea nu distruge toate bacteriile, iar procesul de gătire/preparare poate introduce bacterii suplimentare.
Atunci când gărești alimentele corect te asiguri că sunt distruse toate bacteriile nocive; prin consumul alimentelor insuficient preparate termic poți ajunge să dezvolți toxiinfecție alimentară. Iată câteva aspecte importante de urmărit:
- Mâncarea este suficient de fierbinte – pentru a verifica dacă are o temperatură suficient de mare introdu un cuțit mic în mâncare (verifică dacă este fierbinte în mijloc). În cazul în care gătești o cantitate mare de mâncare, asigură-te că verifici în mai multe locuri deoarece este posibil să nu fie suficient de fierbinte. Termometrele de gătit sunt o modalitate sigură în acest sens; preparatul trebuie să atingă o temperatură de 70 grade Celsius mai mult de 2 minute în partea din mijloc sau cea mai groasă. Un criteriu util este cel al culorii, care se poate modifica prin gătire (în special la carne).
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2QSL48D
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua