Când vine vorba despre alimentația copilului tău, știi cât este de important să aibă parte de mese regulate și de gustări. Din articolul de mai jos vei descoperi rolul pe care-l poate avea micul dejun în dezvoltarea sa, nu numai din punct de vedere fizic, dar și emoțional.
Nu în ultimul rând, vei afla cum ar trebui să procedezi pentru a te asigura că micuțul tău își va crea o rutină din a servi micul dejun, astfel încât să reușească să o mențină și când va deveni adult.
Exemple de motive pentru care un copil ar putea sări peste micul dejun
Medicii pediatri vin cu următoarea precizare: cauzele pentru care copiii nu stau la micul dejun sunt foarte variate și pot fi:
• Faptul că nu le place să mănânce de dimineață
• Lipsa de obișnuință să ia masa încă de la prima oră
• O stare de anxietate
• Lipsa de timp
• Faptul că au o problemă de sănătate
• Lipsa apetitului
De asemenea, dacă un copil a apucat să se obișnuiască să ia micul dejun alături de cineva și la un moment dat ar trebui să mănânce singur, este posibil să refuze.
Modul în care micul dejun poate contribui la construirea stimei de sine a copilului
Concluziile unui studiu
Având la bază datele Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la comportamentele, ce țin de sănătate, ale copiilor și adolescenților din SUA (din perioada 2009-2010), specialiști de la Universitatea Missouri, Universitatea Tennessee-Knoxville și Universitatea Washburn au colectat date provenite de la 12.642 elevi, de la peste 300 de școli din toate statele SUA.
Scopul a fost să se analizeze comportamentele alimentare ale acestora, prin raportarea la numărul și frecvența meselor de dimineață luate alături de un părinte.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2Xdd8Ew
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua