Bucătăria chinezească este celebră pentru gustul său aparte, aspect și combinații inedite, dar mai ales pentru că implică mâncatul cu beţişoare.
Peste tot în lume există preocuparea pentru o alimentație sănătoasă, numeroși fiind aceia care îmbrăţişază bucătăria chinezească şi principiile ei sănătoase. De exemplu, cultura chinezească impune concentrarea pe carbohidraţi, obţinuţi din orez, tăiţei sau mantou, şi mai puțin pe proteina animală. Dacă vrei la rândul tău să urmezi varianta de alimentație asiatică, curiozitatea te va conduce către o cultură culinară plină de ”picanterii”, atentă cu combinațiile de gust și cu ingrediente specifice.
D’ale bucătăriei chinezeşti: aripioare picante
O reţetă tradiţională este puiul picant chinezesc, care în România se poate prepara foarte uşor având ca ingrediente aripi de pui, ulei pentru prăjit, 40-60 de arahide crude și condiment lichid picant pentru marinare sau orice altceva care să înlocuiască, practic, cei 56 de ardei iuţi uscaţi, piperul Sichuan, sarea şi sosul de soia.
Metodă de preparare:
Aripioarele de pui se taie în bucăţi mici (specific bucătăriei chinezeşti, noi le-am lăsa aşa) și se pun la marinat în condimentul lichid picant, timp de 30 de minute. Între timp, se încinge uleiul iar apoi se prăjeşte puiul. Când puiul este aproape prăjit, se adaugă arahidele crude şi, după un minut, se scoate totul pe serveţele de hârtie. Pentru a reda mai bine atmosfera asiatică, serveşte puiul în coşuleţe de răchită sau de bambus.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro.