5. Imbunatateste digestia
Coaja migdalei este o sursa excelenta de prebiotice care sprijina cresterea si inmultirea bacteriilor bune din sistemul digestiv. Aceste bacterii sunt responsabile cu metabolizarea nutrientilor din alimente. De asemenea, protejeaza impotriva infectiilor intestinale.
Prebioticele hranesc aceste bacterii sanatoase, insa dincolo de asta, studii recente au indicat ca un consum regulat de alimente prebiotice poate imbunatati functionarea sistemului imunitar si scade riscul de cancer, boli de inima si artrite reumatoide.
6. Ajuta la scaderea in greutate
Desi, contin o multime de grasimi si calorii, migdalele pot ajuta la scaderea in greutate. Studiile au aratat ca mancatul de migdale contribuie la senzatia de satietate, ceea ce ajuta la scaderea poftelor de alimente nesanatoase. Persoanele care consuma migdale in fiecare zi, au tendinta de a ingera mai putin carbohidrati.
Participantii unui studiu despre consumul de migdale au scazut in greutate si li s-a redus IMS (Indice de Masa Corporala) cu 18% comparativ cu alti subiecti din a caror dieta au lipsit migdalele. De asemenea, s-a redus circumferinta coapselor, cu 14% in primul grup si numai cu 9% in cel de-al doilea.
Nu rata nici: 5 lucruri despre migdale pe care, probabil, nu le stiai
7. Imbunatateste activitatea creierului
Studiile au arata ca o dieta bogata in vitamina E ajuta la reducerea declinului cognitiv determinat de imbatranire, mentine la cote inalte memoria si imbunatateste starea de alerta.Magneziul din migdale intareste terminatiile nervoase din creier.
In plus, proteina ajuta la repararea celulelor creierului, prin urmare imbunatateste functiile cognitive.
Sursa: hhdresearch.org
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!