Consumul de usturoi crud poate reduce riscul de cancer cu pana la 44% fara a avea si efecte secundare.
Motivul pentru care mor atat de multi oameni dupa ce au fost supusi unui tratament conventional impotriva cancerului este ca, in afara afectarii celulelor sanatoase, chimioterapia le determina sa secrete o proteina care sustine dezvoltarea tumorii si incurajeaza rezistenta la tratamentele ulterioare.
Cum se poate, pe buna dreptate, ca organismul sa se recupereze daca este taiat, otravit si ars, iar acest lucru sa fie considerat o practica acceptabila pentru tratarea cancerului?
Puterea usturoiului
Usturoiul face parte din familia liliaceelor si este o planta legumicola bienala. Este utilizat din cele mai vechi timpuri atat pentru proprietatile sale culinare cat si pentru cele medicinale. Caracteristica distincta a usturoiului este mirosul special care provine din procesul de descompunere a enzimelor cu continut de sulf care are loc in momentul taierii sau strivirii sale. Chiar daca nu este o sursa importanta de nutrienti esentiali, usturoiul ofera o multime de beneficii pentru sanatate datorita prezentei in compozitia lui a oligosaccharides si a proteinelor bogate in arginina, a seleniului si a flavonoidelor.
Exista multe dovezi care anumiti compusi ai usturoiului sunt asociati cu reducerea cazurilor de cancer la san, colon, esofag, cancer de piele, uterin si cancer la plamani.
Abilitatea usturoiului de a inhiba dezvoltarea diverselor forme tumorale indica faptul ca un eveniment generalizat celular este responsabil pentru schimbarea comportamentului tumorii si ca acest raspuns este influentat de mediu si de alte tipuri de activitati biologice. Intrucat acesti agenti carcinogeni au nevoie de o activare metabolica sunt sanse ca enzimele sa fie alterate in faza 1 sau 2 a dezvoltarii lor.
Se pare ca este necesara o descompunere a alicininei pentru a obtine o inhibare totala a dezvoltarii tumorii. Sulfura de alil suprima celulele neoplastice.
Devine clar ca raspunsul lor la sulfura de alil are legatura cu abilitatea sa de a anihila radicalii liberi. Sulfura de alil contribuie la schimbare prin influentarea expresiei genomice.
De asemenea, s-a descoperit ca usturoiul este de 100 de ori mai eficient in combaterea bacteriilor cauzatoare de boli decat antibioticele.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua