Cum combatem arsurile gastrice prin alimentație. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum combatem arsurile gastrice prin alimentație. Recomandările nutriționistului Gianluca Mech

Proteine slabe

Consumul de proteine slabe poate reduce arsurile gastrice. Vorbim aici, spre exemplu, despre carne slabă de pui, fructe de mare, tofu sau albușuri de ou. Nu prăjite în ulei! Le putem pregăti la cuptor, pe grătar sau prin fierbere. Mesele bogate în grăsimi și mâncărurile prăjite pot duce la reflux.

Leguminoase

Leguminoasele precum fasolea, mazărea și lintea au un conținut scăzut de grăsimi, nu au colesterol și sunt bogate în nutrienți precum acid folic, potasiu, fier și magneziu. Leguminoasele conțin, de asemenea, grăsimi și fibre benefice. Sunt o sursă bună de proteine și un înlocuitor excelent pentru carne”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro). 

Nuci și semințe

Nucile și semințele conțin fibre, nutrienți și grăsimi mononesaturate sănătoase. De asemenea, pot ajuta la absorbția acidului din stomac, reducând arsurile gastrice. Puteți alege să consumați, cu moderație, migdale, alune, chia, rodie și semințe de in.

Grăsimi sănătoase

Deși consumul de prea multe alimente grase poate declanșa refluxul de acid, grăsimea este un nutrient necesar. Este esențială pentru sănătatea inimii și a creierului, dar trebuie să știm că există diferite tipuri de grăsimi. Înlocuirea grăsimilor nesănătoase cu grăsimi sănătoase ajută. Câteva exemple de grăsimi sănătoase: avocado, ulei de măsline, nuci și produse din soia”, mai spune Gianluca Mech.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/05/2023