Combinatii de 2 alimente cu cele mai mari beneficii pentru organism - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Combinatii de 2 alimente cu cele mai mari beneficii pentru organism

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Combinatii de 2 alimente cu cele mai mari beneficii pentru organism
cum sa combini alimentele
Realizarea unor combinatii de doua alimente care sa confere beneficii organismului nu reprezinta doar un mit, ci a fost demonstrata știintific. Pentru ca nu sunt dificil de achizitionat și nici nu necesita vreun timp special de preparare, ti le prezentam in continuare alaturi de beneficiile concrete pe care le confera și de combinatiile pe care este bine sa le eviti.
 
Știinta combinarii alimentelor
 
Combinarea alimentelor reprezinta o practica ce dateaza de multa vreme, insa a devenit extrem de populara in prezent. Din punct de vedere istoric principiile sale au aparut pentru prima data in medicina ayurvedica din India antica, dar au fost popularizate in mijlocul anilor 1800 sub termenul de trofologie (știinta combinarii alimentelor). Apoi, acestea au fost relansate in anii 1900 de catre Dieta Hay, iar din acel moment au devenit un fundament pentru multe diete moderne. 
 
Sustinatorii unor diete bazate pe principiile combinarii alimentelor considera ca in cazul in care se consuma combinatii nepotrivite pot aparea diverse boli, acumulari de toxine și stres la nivelul tractului digestiv (precum și gaze, balonare, constipatie, diaree, reflux și oboseala). Dimpotriva, combinatiile potrivite pot ameliora aceste probleme, conducând la un nivel crescut de energie, reducerea acneei și a petelor de pe piele, o asimilare mai buna a nutrimentelor și detoxifiere imbunatatita. 
 
Știinta combinarii alimentelor sustine ideea ca anumite alimente creeaza o pereche potrivita, in vreme ce altele nu. Conceptia presupune ca prin combinarea lor nepotrivita, cel mai cunoscut exemplu fiind reprezentat de friptura cu cartofi, vor aparea efectele negative asupra starii de sanatate. In acest sens, alimentele sunt impartite in diferite grupe, de obicei descompuse in carbohidrati și amidonuri, fructe (inclusiv fructe dulci, fructe acide și pepene), legume, proteine și grasimi. Alternativ, unele planuri alimentare incadreaza alimentele drept acide, alcaline sau netre, iar dietele iti specifica in mod expres in ce mod trebuie combinate aceste grupe pentru a crea o masa.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 23/02/2018