Celulele noastre au nevoie de glucoza (o forma a zaharului care este transformata in energie), cancerul prospera intr-un organism plin de carbohidrati simpli (care devin zahar in corp) si zahar rafinat ce provine din produsele procesate si din dulciuri din comert. Una dintre cele mai bune decizii pe care o poate lua cineva care se confrunta cu cancerul este sa renunte la principala alimentatie a bolii – zaharul.
Zaharul – energia cancerului
Dr. Otto Wartburg, dar si alti experti in sanatate vorbesc despre legatura dintre zahar si cancer inca din 1920, insa in mod surprinzator multi medici nu le spun bolnavilor de cancer ca atat timp cat constinua sa consume produse procesate vor intampina mari greutati in incercarea lor de a lupta impotriva bolii.
Psihologul german, biochimist, doctor si laureat al premiului Nobel era convins ca poti invinge cancerul. Poate ca acesta nu este un proces usor, insa exista o decizie care iti poate oferi un avantaj imens in acest razboi.
El sustinea ca celulele maligne si tumorile se dezvoltau datorita energiei generate via adenozin trifosfat prin descompunerea nonoxidativa a zaharului. Acest proces metabolic, numit glicoliza ca si circulatia hormonului antidioretic in corp cauzeaza respiratia anaeroba.
Acesta este procesul opus celui experimentat de celulele sanatoase. Celulele sanatoase, non canceroase, genereaza energie pentru ca organismul sa o foloseasca prin descompunerea oxidativa a piruvatului, produsul de sinteza a glicolizei care conduce la mitocondria oxidata. Prin urmare, a concluzionat Wartburg, este de fapt o disfunctie mitocondriala. Procesul normal al inspiratiei oxigenului in corp este modificat prin fermentatia zaharului. Daca elimini zaharul, corpul nu mai poate dezvolta cancerul.
Conexiuni intre zahar si dezvoltarea cancerului nu este, deloc, noua.
Cei mai multi dintre oameni pot scapa de cauzele evidente, pline de zahar rafinat – prajituri, bomboane, fursecuri etc. Problema este ca multe dintre produsele alimentare ambalate vandute in magazine sunt pline de zahar rafinat, insa acesta este ascuns cu iscusinta in lista de ingrediente. Alimente precum iaurt „sanatos”, paine, produse de patiserie si chiar produse „dietetice” sunt pline de zahar.
Cea mai usoara modalitate de a elimina zaharul rafinat din alimentatie este sa nu mai achizitionezi semipreparate si, cel putin pentru o perioada de timp, sa nu mai mananci la restaurante – multe dintre ele isi „asezoneaza” preparatele cu mult zahar si multa sare pentru a le oferi un gust mai bun. Chiar si dressing-ul pentru salate poate musti de zahar. Pentru a gestiona mai usor pofta de dulce mananca mai multe fructe si legume si proteina animala (insa nu carne rosie).
Sursa: whydontyoutrythis.com
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici