Cheeseburger
Cand vine vorba despre cheeseburger, combinatia de grasimi si saruri in concentratie mare creste riscul de dependenta. Sarcina glicemica de 17 si continutul de 28 de grame de grasimi, la care se adauga si proprietatile adictive ale branzeturilor in sine, transforma cheeseburgerul intr-un produs “periculos” in cee ace priveste dependent. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca un cheeseburger mediu are aproximativ 300 de calorii.
Suc
Sucurile au o sarcina glicemica de 16. Iar consumul regulat de astfel de bauturi creste riscul aparitiei obezitatii. Continutul ridicat de zahar si cofeina in cazul unora, stimuleaza instalarea dependentei.
Prajituri
Cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego au descoperit ca grasimile trans pe care le contin prajiturile afecteaza abilitatea de a-ti controla emotiile. Din cei 5000 de participant, persoanele care consumau mai multe alimente cu grasimi trans aveau problem reale in a-si controla emotiile si in a-si regla starea de spirit. Iar prajiturile nu contin doar grasimi hydrogenate, ci si zaharuri care ridica sarcina glicemica la 24, iar continutul de graismi la 10 grame.
Ce e de facut?
Ca in orice alta situatie, dependenta poate fi tratata inlocuind obiceiurile nesanatoase cu altele sanatoase. De exemplu, meditatia si exerticiile fizice pot stimula in creier zonele pe care le activeaza alimentele mentionate mai sus. Jogging-ul de exemplu stimuleaza productia de serotonina. Poti resimti dupa o sesiune de alergat aceeasi euphorie ca dupa ce ai mancat o ciocolata.
De asemenea, poti inlocui alimentele de mai sus cu fructe si legume proaspete, carbohidrati complecsi care sa stabilizeze nivelul glicemiei in organism si care fac sa dispara “poftele”!
O alta cale este sa nu mai mananci alimente care contin diverse arome pentru a-ti reeduca papilele gustative.
Sursa: recipeofhealth.com
foto: Depositphotos.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!