Daca nu produci suficienta insulina, faci diabet. Daca nu produci suficienti hormoni tiroidieni te ingrasi, te simti obosit si rece. Daca ai prea mult cortizol in corp, te simti anxios, stresat si slabesti. Iata cate implicatii au hormonii in corpul uman.
Hormonii si greutatea
Organismul nostru are cinci hormoni care au legatura directa cu depozitele de grasimi si arderea lor.
Adiponectina – scade nivelul glicemiei si arde grasimile; grelina – stimuleaza senzatia de foame si depozitarea grasimilor; insulina – scade nivelul de glicemiei si stocheaza grasimea; leptina – stimuleaza satietatea si arde grasimile; cortizolul – creste glicemia si nivelul poftelor.
Alimentele si arderea grasimilor
Hormonii spun organismului ce sa faca, iar alimentele influenteaza mesajele pe care hormonii le transmit corpului.
Iata 9 alimente care stimuleaza hormonii ce topesc grasimile in organism.
- Zaharuri naturale
Zaharul, in forma sa rafinata, este foarte nesanatos. Zaharurile naturale sunt cele continute de fructe. Un mar intreg sau o felie de pepene sunt excelente pentru a aduce zaharuri in organism.
- Semintele de in
Semintele de in zdrobite aduc in organism doza necesara de fibre care mentin mai mult timp senzatia de satietate. Semintele de in mai contin si acizi grasi omega-3 si lingan, o substanta care favorizeaza arderea depozitelor de grasime, stimuland metabolismul.
- Scortisoara
Scortisoara este excelenta pentru a da jos din kilogramele in plus, mai ales la femei. Ea echilibreaza hormonii, scazand nivelul de testosteron si crescandu-l pe cel de progesteron.
- Legume crucifere
Legumele precum broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, bok choy sunt excelente pentru a topi depozitele de grasime. Acestea sunt scazute in calorii si bogate in fibre, in plus contin multa apa.
- Grasimi sanatoase
Grasimile din alimentatie ajuta la sinteza hormonilor si la echilibrarea acestora. Vorbim, desigur, despre grasimile sanatoase din avocado, galbenusul de ou, peste, nuci, seminte.
- Otet din cidru de mere
Un paharel de otet din cidru de mere ajuta la echilibrarea nivelului hormonilor (estrogen, progesteron, testosteron) si contribuie la arderea grasimilor.
- Vin rosu
Cantitatile moderate de vin rosu sunt o alegere excelenta. Vinul rosu contine polifenol (resveratrol), o substanta cu potential antiinflamator si care ajuta la echlibrarea nivelului de hormoni.
- Branza cottage
Branza cottage contine doza perfecta de aminoacizi si magneziu care incurajeaza somnul in timpul noptii. Un somn bun noaptea este crucial pentru echilibrarea hormonala, in special in cazul cortizolului, estrogenului si progesteronului.
- Vitamina D
Vitamina D este de cele mai multe ori deficitara. De aceea, suplimentarea dietei cu vitamina D ajuta la echilibrarea hormonala.
Alimente bogate in vitamina D sunt pestele, lactatele, sucul de portocale, lapte de soia, branza, galbenus de ou.
Sursa: powerofpositivity.com
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua